Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhabalar , Laravel öğrenmeye yeni başladım ve çeşitli sorunlarla karşılaşıyorum.

Veri tabanına bağlanıp çeşitli tablolar oluşturmaya çalıştığımda (php artisan migrate) şu hatayı alıyorum :
Illuminate\Database\QueryException
SQLSTATE[HY000] [2002] Hedef makine etkin olarak reddettiğinden bağlantı kurulamadı.

681▕ // If an exception occurs when attempting to run a query, we'll format the error
682▕ // message to include the bindings with SQL, which will make this exception a
683▕ // lot more helpful to the developer instead of just the database's errors.
684▕ catch (Exception $e) {
➜ 685▕ throw new QueryException(
686▕ $query, $this->prepareBindings($bindings), $e
687▕ );
688▕ }
689▕

Öncelikle şunu söylemeliyim , .env üzerindeki tüm bilgileri kontrol ettim herhangi bir problem yok. ve localhost üzerinde değil gerçek bir sunucu üzerinde bağlantı yapmaya çalışıyorum.

Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar var mı ? Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim.

• TurgutEfeYksel bunu yanıtladı.
  • Laravel tarafında çözümü yok kardeş bunun.Database e bağlanamıyorsunuz.Ayarlarınız yalnış diyor.
    Eğer Docker kullanıyorsanız containerin icine girip komut çalıştırın.
    Aksi takdirde çözümü burda aramayın.
    Servis sağlayıcınızla görüşün.

caglar_kocak Uzak sunucuda barındırdığınızı söylemişsiniz. Peki ip adresinize erişim izni verdiniz mi ?

evet verdim. ip erişimi dışında yapmam gereken başka bir şey var mı ?

Laravel tarafında çözümü yok kardeş bunun.Database e bağlanamıyorsunuz.Ayarlarınız yalnış diyor.
    Eğer Docker kullanıyorsanız containerin icine girip komut çalıştırın.
    Aksi takdirde çözümü burda aramayın.
    Servis sağlayıcınızla görüşün.

Bu sorunu yaşayanlar olur diye ben yazayım buraya , .env dosyasında DB_HOST kısmına localhost yazmak yerine sunucunuzun ip adresini yazmalısınız. Laravel kullanana kadar localhost yazarak bağlantı yapabiliyordum. Ancak uzak sunucu bağlantısı olduğu için sunucunun ip adresini girmek gerekiyor.

caglar_kocak Valla ben o kısmı hiç ellemiyorum, sorunsuz çalışıyor hep.
      DB_HOST=127.0.0.1

caglar_kocak Valla sizi bilemiyorum, ama benim sunucuya attığım tüm projelerde DB_HOST kısmını ellemediğim halde, gayet te çalışıyor. DB_USERNAME, DB_PASSWORD gibi alanları düzenlemem yetiyor.

BoraN7 @caglar_kocak kendi bilgisayarıdan uzaktaki bir MySQL sunucusuna ip ile erişiyor, o yüzden DB_HOST ayarını ip adresi yapması lazım. .env üzerindeki tüm bilgileri kontrol ettim herhangi bir problem yok dediği için ben bu hatayı yapmış olabileceğini düşünmemiştim...