CodeWriteson
Yazmayın ne olursunuz yazmayın diye bağırasım geliyor ama birşekilde sizde başkalarına bağlı olduğunuz icin mecburen yazacaksınız gibi gorunuyor.
Neden yazmayın diyorum? cunku eğer başlangıcı iyi tasarlayamazsan.
Api kötü yazılacaktır.Sizin qualificationunuzu bilmiyorum tabi.Genel konusuyorum.
Yahu adamın error handleri yok.Api yazdım ben diyor.Ulan sql hataları production da kabak gibi html gozukuyor diyorum.
Yok debug kapalı diyor yani komple 500 html hatasını gosteriyor.
Client tabi bir şey anlamıyor bundan.Valla kayıt yok gerçekleşmemiş.Düzgün handle edilmiş logta tutulmadıysa işin var araki bul hatanın sebebini.
Yahu sadece 500 leri handle etmeyi hadi boyle yaptın...Bana göre yalnısta..
400 lerinde yalnıssenin..Http status 200 gonderiyon ama iceriği errorMessage.bu ne lahana bu ne turşu 🙂🙂🙂 bir yerdede hatalı yazmıssın..ErrorMessge. yazmıssın..client ErrorMessage bekliyor..Clienti da patlatıyorsun..haydeee dönüş formatı sorunu.Controllercülere bir bakıyorsun..tam bir fiyasko..Kendi kodunu okuyamayan developer. Bu tür şeyler önemli arkadaşlar.
Yazarsın bas geç..Uğraşcaksan herturlu bulursun birşeyler..Önemli olan bir kere yazın api sizinle konuşsun.
Hadi kendi icinizdeki leş mekanizmayı anladım..Bir şekilde anlasabilirsiniz.
Ya dısarıya outsource ettiğiniz bir api varsa..Müşteriden paso küfür yiceksiniz.
Bakın restaurant sistemleri geliştiriyoruz biz.
Başıma gelen olaya bakın.Supermenu diye bir servis kullanıyoruz.
Adam çinli.Doğru düzgün ingilizce de yok..hiç bir şey anlamıyorum adamdan..Sadece email atıyorum.
Baba dedim 🙂 Servis boş sayfa döndürüyor.Http statuse bakarsam başarılı görünüyor 200 dönüyor ama anlayabileceğim bir format yok ekranda..
Adamın yazdığına bakın: Http 200 e gerek yok..Boş sayfa aldıysan errordur o diyor 🙂Döver misin sabaha mı bırakırsın...
Müneccimlik sertifikası kurslarına yazıldım o saatten sonra 🙂
Sonuc olarak apilerinizde dönüş formatlarınız heryerde aynı olsun..Bunu da controllercülerde belirlemeyin..
Response sınıfı yazın..Orayı kullanın...
https://github.com/aligurbuz/laravel-api/blob/master/app/Services/Response.php
soyle bir sey yazın..
Error Handler için de..
Laravelin App/Exception/Handler.php dosyasını kullanın...
https://github.com/aligurbuz/laravel-api/blob/master/app/Exceptions/Handler.php#L33