aybarsalvarci Laravel ile iyzico entegrasyonu yaparken auth sonlanması sorunundan dolayı config/session php içerisinde same_site ayarını none yapıyorum. Env de ise SESSION_DOMAIN, SESSION_SECURE_COOKIE ayarlarını belirtiyorum. Auth da bu defa başka bir problem oluşuyor. Login işlemi başarılı oluyor ama bu defa session çalışmıyor login olamıyorum.
BoraN7 Şurada bu konu ile ilgili bir makale var, incelemediyseniz göz gezdirin isterseniz; http://www.koraysadiklar.com.tr/laravel-iyzico-sanal-pos-entegrasyonu/
mgsmus BoraN7 SESSION_DOMAIN, SESSION_SECURE_COOKIE değerlerini bir de nasıl login yaptığınızı paylaşabilir misiniz
aybarsalvarci BoraN7 verdiğiniz bağlantıdan bakarak ilerledim zaten ama sıkıntı hala devam ediyor. @mgsmus değerleri .env de tanımladım SESSION_DOMAIN=ecommerce.site SESSION_SECURE_COOKIE=true session.php de same_site=none olarak verdim. login işlemlerini ise fortify kullanarak yapıyorum. Custom login kullanmıyorum.
aybarsalvarci mgsmus Şuan ise bazen sessionlari tutuyor.Ama genel anlamda temizliyor odeme sonucu dondukten sonra.
BoraN7 aybarsalvarci Paylaştığım ve sizinde takip ettiğiniz makalede şöyle bir bölümde var: Callback Sonrası Oturum Sonlanması Sorunu (Auth) Burada karşılaştığım 2 tip hata var. İlkini hemen söyleyeyim. Hepimiz bunu yapıyoruz. Eğer dönüş adresindeki sayfada kullanıcı bilgilerinden herhangi birini auth->user->id ya da auth->user->name gibi bir yapı kullanarak almaya çalışmayın hata alırsınız. Çünkü oturumla alakalı bir durum dönen sayfada mevcut değil. Sonuç dışarıdan geldiği için bu kontrolü yapamayız. Hangi oturumu kontrol edeceğiz ki? İlk başta bende denedim ama sonradan ben ne yapıyorum diyerek düzelttim. Bu sorunu bir önceki başlıkta callbackUrl içerine bir değişken koyarak kullanıcı bilgisinin id değerini göndererek sağlayabilirsiniz. Diğer bir sorun ve beni en çok yoran sorun diyebilirim oturum sonlanması. Bilgilerin hepsi doğru, çekim yapılıyor, sonuç dönüyor ama mevcut oturum sonlanıyor. Tamam kullanıcı bilgilerini kullanamıyoruz ama giriş bilgilerimin kalması gerekiyor. Yani sağ üstte kullanıcı adım gözükmeli. Başka sayfaya geçtiğimde tekrar giriş yapmadan alışveriş yapabilmeliyim. Bir çok araştırma yaptım sonunda sorunun çözümünü buldum. config/session.php dosyasında en sonra bulunan 'same_site' => 'none', same_site => lax ayarını none ile değiştirerek durumu düzelttim. Bunları yaparak yazar sorunun çözüldüğünü belirtmiş. İyzico kullanmadığım için ne yazık ki bir şey diyemiyorum.
mgsmus aybarsalvarci same_site='none' değil same_site=null olması lazım Düzenleme: Kontrol ettim none şeklinde de verebiliyormuşsunuz https://github.com/symfony/http-foundation/blob/5.x/Cookie.php#L21 ama null ile none arasında fark olur mu diye kodları incelemedim açıkçası.
aybarsalvarci BoraN7 @mgsmus teşekkürler. Makaledeki belirttiğiniz bölüme bakarak ilerlemiştim ama benden kaynaklı bir hata olması ihtimaline karşın tekrar deneyeceğim. @msgmus same_site=none olarak kullanmıştım null değerini de deneyeceğim. Ek olarak şunu belirtmek istiyorum, login işlemi sırasında remember me işaretli olarak girildiğinde sanırım bu hata oluşmuyor. Denemelerim sırasında fark ettim eğer yanlış gözlemlemediysem böyle.
sineld Bugün karşılaştım bu sorunla. .env içinde SESSION_DOMAIN=ecommerce.site SESSION_SECURE_COOKIE=true session.php içinde 'same_site' => 'none', yapınca herşey sorunsuz çalıştı.
jacksparrow sineld 'same_site' => 'none', olduğunda giriş yaptığımda yapmış gibi indexe yönlendiriyor. Bunu diğerleri le de denedim, null, lax vs..