Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
  • Yardım
  • laravel ile e ticaret geliştirme

herkese merahaba laravel ile e ticaret geliştirmeye karar verdim ürün ve varyant ilişkisini çözüp tablo olusturdum fakat ödeme ve siparişlerin tablasonu oluşturmakta zorlanıyorum ilk defa yapacagım ıcın fıkır uretemıyorum ödeme ve siparişleri nasıl bır tablo olusturmam gerek neler tutmam gerek fıkırlerınızı yazarsanız cok sevınırım

merhaba bunu okuyup ıncelemıstım benım sorunum urun categorı falan degıl odeme sıparıs tablosunu verı tabanın da nasıl tutacagım

Ödeme tablosu adı üstünde /orders endpointinde kaynağını sunduğun şekliyle sadece order datasını
    sipariş kodu,sipariş tarihi,siparişin durumu,alışveriş sepeti kodu vs vs gibi orderla(siparis) ilgili bilgileri tutarsınız.Siparişin niteliği olan cart dediğimiz alışveriş sepeti ise farklı bir tablodadır ve onun endpointi de /carts olarak belirlenir.ve ödeme ile ilgili bilgilerde payments/ denilen endpointinde kaynağı sunulur.

Burada dikkat edilmesi gereken şey,bunun klasik bir yolu yoktur sadece uygulamaya göre belirlenebilir.Order,payment,ve cart tablolarının arasındaki ilişki pürüzsüz olmalıdır.Yani kopukluk yada yazılımsal hata siparişi en basit tabirle takip edilemez moda götürür.Bu yüzden çok iyi tasarlanması gerekir.

En nihayetinde 4 tablo vardır
    Order,Cart,Payment,Customer

public function up()
    {
    Schema::create('product_variant', function (Blueprint $table) {
    $table->id();
    $table->integer('product_id')->unsigned();
    $table->string('slug')->unique();
    $table->string('size');
    $table->string('color');
    $table->integer('qty')->nullable();
    $table->string('sku')->nullable();
    $table->decimal('price', 18, 4)->unsigned();
    $table->boolean('status');
    $table->softDeletes();
    $table->timestamps();
    });
    }

public function up()
    {
    Schema::create('product', function (Blueprint $table) {
    $table->id();
    $table->string('name');
    $table->text('description');
    $table->string('slug');
    $table->string('image');
    $table->timestamps();
    });
    }
    mgsmus tablolarımı bu sekılde olusturdum sizce mantıklımı yapmak ıstedıgım bır urune tıklayınca o urune aıt dıger renk ve beden seceneklerının gelmesı

5 gün sonra