Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhabalar herkese .. kendimce forumda yazılan konulardan yola cıkarak bir e ticaret yapısı kurmaya calısıyorum .. fakat kendimce denemediğim yol kalmadı bir türlü mantıgı anlayamadım .. kısa bir özetle soyle vir ürünün varyantına ait özellikleri kaydetmek istiyorum .. ve yapım su sekilde
class Variant extends Model
{
public function variantoption(){
return $this ->hasMany('App\Models\VariantOption');
}
}
class VariantOption extends Model
{
public function variant(){
$this ->belongsTo('App\Models\Variant');
}
}
RelationShipler bu sekilde (yanlıs mı ona da emin değilim )
$options=$request->get('options');//bu bir dizi olarak geliyor
$codes=$request->get('codes');//bu bir dizi olarak geliyor
$variant= new Variant();
$variantOption=new VariantOption();
$variant->name=$request->get('name');
$variant->product_id=$request->get('productName');

$variantOption->save($variantOption);//

bu kısımda hata alıyorum assocaite denedim create ,createMany saveMany ,attach hepsini denedim olmuyor .. galiba mantıfgını anlamadım yardımcı olursanız sevinirim.. vakti olan varsa e ticaret yapısı hakkında sku ile birlikte bir yapı sunan bir örnek göremedim paylasırsa sevinirim

Argument 1 passed to Illuminate\Database\Grammar::parameterize() must be of the type array, null given, called in D:\laragon\www\missanew\vendor\laravel\framework\src\Illuminate\Database\Query\Grammars\Grammar.php on line 866
bu gibi bir sürü hata alıyorum nedenini de anlamadım
Şimdlik su sekilde yapıyorum ama bu kadar zor kayıt yapılmamalı diye dusunuyorum
for ($i=0;$i<count($options);$i++ ) {
$variantOption=new VariantOption();
$variantOption->variant_id = $variant->id;
$variantOption->name=$options[$i];
$variantOption->code=$codes[$i];

$variantOption->save();
    }

merhabalar kodu incelemek isteyenler olursa diye github linkini de ğaylasırsam daha guzel olur dedim https://github.com/mehmetimal/e-commerce

kartal meajınızı yeni gördüm özür dilerim git hesabında çözümü mevcut takıldıgınız yer olursa bilebildiğim kadar beraber bakalım ..önümüzdeki günlerde bir pull daha yapacagım o daha ayrıntılı ve gelişmiş olacak sanırsam ..görümek üzere