Bu arada, ekstra eklemek istediğim nokta var, istediğiniz kadar filament:optimize
ya da diğer artisan optimize etme komutlarını kullanın, shared hostinglerde, ya da DirectAdmin gibi kontrol paneli tarafından kurulmuş hostlarda bırakın Filament'i direkt Laravel yavaş kalıyor.
Genel olarak aynı özelliklere sahip 3 VPS'e sahibim, biri DirectAdmin, PHP-FPM (Apache+NGINX varsayılan kurulum), biri Forge, biri de Ploi ile kuruldu.
En hızlı ve en rahatı Forge, tahmin edersiniz ki. Kontrol paneli en iğrenci olmasına rağmen, en verimli ve kolay kurulumları Forge ile yapıyorum.
Sonra ploi geliyor, kontrol paneli görece daha rahat fakat özel komut kullanımı sıkıntılı, tek tek hızlı kullanılanlara ekleyip öyle kullanmak gerekiyor, ayrıca ilk kurulumdan sonra yapmanız gereken ayarlamalar çok fazla ve uğraştırıcı. Deploy script'i iyi ayarlamanız lazım, Forge'da böyle bir durum yok, genel olarak gereken her şeye sahip ilk etapta. Ploi'de bunu ayarladıktan sonra kayıt edebilirsiniz tabii öyle de bir durum var.
DirectAdmin'le ilgili açıklama bile yapmak istemiyorum 😅 zoraki kurulumu başarsanız bile performans yerlerde.
cPanel ile denemedim.