Ellerine sağlık hocam.
Türkiye Güncel Şehir İlçe Ve Mahalle Verileri Çekmek İçin Scraping Kodu
Merhabalar hocam, yöntem hala çalışıyor mu?
Ayrıca bahsettiğiniz çekme yöntemi ile ilgili bir ufak bir video mevcut mudur? Hic kod bilgim bulunmuyorda. Bir sitemde de bu verilere ihtuyacim mevcut.
Teşekkür ederim sonunda uzun uğraşlar sonucunda çalıştırdım. Ama dikkati mi çeken bir yer var hocam.
Türkçe karakter olan yerlerde aşağıdaki gibi görünüm oluyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
"mahalle_id": "252",
"mahalle_adi": "GİREĞİYENİKÖY MAH",
"posta_kodu": "01722"
},
{
"mahalle_id": "102",
"mahalle_adi": "GÖKÇEKÖY MAH",
Parabura Genelde hata almamak adına türkçe karakterleri ingilizce karakterlere dönüştürme yapmıştım kodun için de
https://raw.githubusercontent.com/koti42/turkish-citizen-list-api/refs/heads/main/turkish-citizen buradan bakabilirsen eğer paylaştığın aynı mahalle doğru görüntüleniyor
Daha gelişmiş bir versiyonunu yapmıştım kendi projem için ama onu paylaşamıyorum. Bu konuda AI dan destek alabilirsin istersen türkçe kullanacaksan
{
"mahalle_id": "25_2",
"mahalle_adi": "GIREGIYENIKOY MAH",
},
Teşekkür ederim Türkçe olarak kullanacağım hocam. Bu sebeple dediğiniz gibi Aı'den destek alsam iyi olacak.
- Düzenlendi
Hocam peki aşağıdaki alanda gördüğünüz üzere normalde arka planda Ankara ilçeleri ve mahalle verisi çekilirken Amasya çekiliyormuş gibi görünüyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Hangi il çekiliyorsa o il ile senkron şekilde ilerlese.
PTT Adres Verisi Çekme İşlemi Başlatılıyor
0/80 [>---------------------------] 0%
1/80 [>---------------------------] 1%
2/80 [>---------------------------] 2%
3/80 [=>--------------------------] 3%
4/80 [=>--------------------------] 5%
5/80 [=>--------------------------] 6%
6/80 [==>-------------------------] 7%
AMASYA ili işleniyor...
5/24 [=====>----------------------] 20%
BEYPAZARI ilçesi işleniyor...