isset Userfactory hazır geliyor ilk sorum bunu User modeli nasıl yakalıyor ? modelin içinde sadece use HasFactory trait var başka bişe yok . birde bu dökümantasyondaki public function definition() {...} public function active(): static { return $this->state(fn (array $attributes) => [ 'status' => 1, ]) ->afterCreating(function (User $user) { $user->assignRole('ActiveMember'); }); } bu kodu ben nasıl kullanmalıyım 100 kullanıcı oluşturup 4 adet rolümü rasgele kullanıcılara dagıtmak istiyorum .
mgsmus isset database/factories/{ModelAdi}Factory.php şeklinde model ve factory dosyası eşleşiyor. Eğer isimlendirmelerde önerileni takip etmeyecekseniz: https://laravel.com/docs/11.x/eloquent-factories#factory-and-model-discovery-conventions isset bu kodu ben nasıl kullanmalıyım 100 kullanıcı oluşturup 4 adet rolümü rasgele kullanıcılara dagıtmak istiyorum . class UserFactory extends Factory { public function withRandomRole(): static { return $this->afterCreating(function (User $user) { $role = Arr::random([ 'admin', 'manager', 'customer', 'employee', ]); $user->assingRole($role); }); } } $users = User::factory() ->count(100) ->withRandomRole() ->make();
isset teşekkurler süper oldu . aynı şekilde izinler içinde public function withRandomPermission(): static şeklindemi çalışmalıyım .
mgsmus isset Bunlar sadece kısayol. Normalde User::factory(100) ->afterCreating(function(User $user) { $user->givePermissionTo(['create-user', 'update-user', 'delete-user']); }) ->make(); şeklinde de yapabilirsiniz. Siz kodun ne olduğunu anlamaya çalışın.