Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

başlıkda dogru olmayabilir yaptığımda o yüzden gerekli başlık düzeltmesi bence uygun olur .
bir web servise istek atıyorum bir form ile bazı bilgiler yolluyorum .Bu ana formun içinde sorgulamam gereken bir form datası var , tckimlik numarası
bir form düşünün

AD
Soyad
Adres 
TCkimlikno  => Sorgula butonu 
şube 
depo

şeklinde gidiyor Tc kimlik noyu sorgulamam gerekiyo aynı web servisin başka bir metodundan yararlanıp sorguluyorum ama haliyle sayfa yenilemesi olmayacak dönen yanıta göre forma yeni bir iki alan ekliyip gönder demem gerek

Chatgpt derki bunun için laravelde api rotası oluştur axiosla bu rotaya istek at axios.get ile bilgiyi çek deyip bir iki kod vermiş. inertia.js kullandıgımı söylesemde axiosa yönlendiriyor bende inat ettim şöyle bişe yaptım saçmalayıp saçmalamadığımı merak ettiğimden sormak istedim .
gitim
Route::post('/{tckimlik}' ,[TestiController::class, 'check'])->name('storetc');
şeklinde bi rota oluşturdum sonra şablonda şöyle bi fonksiyon oluşturdum

function controltc() {
  form.post(route('storetc', 1111111111), {
  preserveScroll: true,
    onSuccess: () =>{},
  })
}

herşeyi deneme yaptığım için parametreleri manuel yazdım .neyse controllerdada inertia render ile function controltc() kullandıgım yani @click="controltc" butonu kullandıgım şablona render ettim gayet güzelde veriler geliyor en azından şimdilik vue dev toolsda görüyorum propsu şablonda ayarlsam sanırım çalışıcakda
acaba saçmalamış olabilirmiyim ?

yalcin Formu post yaptıktan sonra bir de backendde TCkimlikno sorgulama yapmanız gerekmiyor mu? Frontend sonuçta sadece bir makyaj. Burada yaptığınız doğrulama sadece göstermelik olacak. Eğer ben bir tane forma hidden tckimlik_ok gibi bir alan eklerim, yaptığım kimlik doğrulama isteğine göre tckimlik_ok değerini 0 ya da 1 yapıp form post ederim, backende de bu alanı 1 mi diye kontrol ederim diyorsanız bu zaten yanlış.

Ben tek sayfada işi bitrimek istediğimden tckimlik noyu formun arasında göstermelik bir sorgu gibi gösterdim aslında bu uygulamanın e devlet tarafı şöyle ;
    önce tc kimlik no sorgulanıyor dönen değer bir ise kişinin bilgileri alınıyor bu kişi bilgilerine göre form gösteriliyor yada kişi kayıtlı değilse yani 0 ise hiç form gösterilmiyor 2.sayfadaki ana forma giriş engelleniyor .
    Bu sorgulamayı tek sayfada yapmak istedim

yalcin Öyleyse axios kullanmanızda bir sakınca yok, zaten Inertiajs gereksinimi olduğu için yüklü geliyor.

axios ile yapabilsem bile istekte özel şifreler vs var frontendde bunları paylaşamam gene en iyiy componentler vs ile çözmek

kimseyi yanlış yönlendirmiyeyim axiosun kullanımı basitmiş illa api rotası vs oluşturmaya gerek yokmuş
      jetstreamde hazır gelen TwoFactorAuthenticationForm.vue içinden bir alıntı ile çözümü paylaşayım

const showQrCode = () => {
          return axios.get(route('two-factor.qr-code')).then(response => {
              qrCode.value = response.data.svg;
          });
      };
      const regenerateRecoveryCodes = () => {
          axios
              .post(route('two-factor.recovery-codes'))
              .then(() => showRecoveryCodes());
      };

şeklinde kullanılıyormuş sanırım tüm işi controller içinde bitiriyo sadece dönen değer then(response diyerek alınıyo