başlıkda dogru olmayabilir yaptığımda o yüzden gerekli başlık düzeltmesi bence uygun olur .
bir web servise istek atıyorum bir form ile bazı bilgiler yolluyorum .Bu ana formun içinde sorgulamam gereken bir form datası var , tckimlik numarası
bir form düşünün
AD
Soyad
Adres
TCkimlikno => Sorgula butonu
şube
depo
şeklinde gidiyor Tc kimlik noyu sorgulamam gerekiyo aynı web servisin başka bir metodundan yararlanıp sorguluyorum ama haliyle sayfa yenilemesi olmayacak dönen yanıta göre forma yeni bir iki alan ekliyip gönder demem gerek
Chatgpt derki bunun için laravelde api rotası oluştur axiosla bu rotaya istek at axios.get ile bilgiyi çek deyip bir iki kod vermiş. inertia.js kullandıgımı söylesemde axiosa yönlendiriyor bende inat ettim şöyle bişe yaptım saçmalayıp saçmalamadığımı merak ettiğimden sormak istedim .
gitim
Route::post('/{tckimlik}' ,[TestiController::class, 'check'])->name('storetc');
şeklinde bi rota oluşturdum sonra şablonda şöyle bi fonksiyon oluşturdum
function controltc() {
form.post(route('storetc', 1111111111), {
preserveScroll: true,
onSuccess: () =>{},
})
}
herşeyi deneme yaptığım için parametreleri manuel yazdım .neyse controllerdada inertia render ile function controltc() kullandıgım yani @click="controltc" butonu kullandıgım şablona render ettim gayet güzelde veriler geliyor en azından şimdilik vue dev toolsda görüyorum propsu şablonda ayarlsam sanırım çalışıcakda
acaba saçmalamış olabilirmiyim ?