Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Öncelikle Merhaba;
Fabrikada kullanılmak üzere CMMS tarzı bir script arıyordum. GitHub ta Laravel ve Filament 3'ü kullanarak bir proje buldum. Ancak ne denediysem projeyi bir türlü çalıştıramadım. Projenin linkini bırakıyorum. Test ederek dönüş yaparsanız çok memnun olurum.

https://github.com/liberu-maintenance/maintenance-laravel?tab=readme-ov-file

Şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

zonern

Merhaba, foruma hoş geldiniz. Readme içerisinde yazan tüm adımları uyguladınız mı?

Genellikle bu uygulamalar Docker üzerinde ayağa kalkar. Docker ile deneme yaptınız mı?

Denerken herhangi bir hata ile karşılaştınız mı? Biraz daha detay verirseniz yardımcı olmaya çalışalım. Herkes uygulamayı kurmak / çalışmak için yeterli vakti olmayabilir.

İyi forumlar.

Merhaba; ilginiz için teşekkür ederim.
    Windows, Ubuntu, Docker ve Gitbash üzerinde denedim. Hepsinde de farklı hatalarla karşılaştım.
    En son Laravel projesi açıldı ama. Login ve register kısmında View hatası aldım. Kopmle denediğim projeleri sildiğim için, suan aldığım hatalar maalesef bulunmuyor.
    Son kez başka bir Pc'ye Docker kurup deneme kararı aldım.
    İnternet üzerinde Docker ile bu tarz uygulamarı ayağa kaldırabileceğim bir içerik varsa paylaşmanızı rica ederim.

• mgsmus

Seviye 1389
      • Düzenlendi

zonern Normal şartlarda içinde Dockerfile ya da docker-compose.yml olan projeleri ayağa kaldırmak için Docker dışında bir şeye ihtiyacınız olmaz (çünkü bunlar zaten yapılmıştır) Projeyi klonladıktan sonra komut satırında klasöre girip

$ docker build -t maintenance-laravel .
      $ docker run -p 8000:8000 maintenance-laravel

yapınca projeniz ayağa kalkar. .env dosyasını kontrol edin demişler, bu durumda projede gerçekten sizden bağımsız bir sorun yoksa ve port da boştaysa büyük ihtimalle sorun .env yapılandırmasındadır.