Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?
Merhaba arkadaşlar, L3 ile kullandığım kendi güvenlik resmi (captcha) kütüphanemi L4'e port ettim ve var olan hataları gidermeye çalıştım.

Kurulum ve kullanım örneği
Packagist
Github

laravel4-powerpack isimli pakete bağımlıdır. Str, HTML, Form kütüphaneleri şu anki beta sürümde olmadığı için bu paketi kullandım. Laravel 4'ün kararlı sürümü çıktığında büyük ihtimalle bu kütüphaneler eksiksiz çalışacaktır. Bu durumda bağımlılığı kaldırabiliriz. composer.json dosyasında bağımlılığı tanımladım, captcha paketini kurmak istediğinizde laravel4-powerpack paketi de kurulacaktır. Eğer sorunla karşılaşırsanız bu paketi de kendiniz kurup tekrar deneyin.

Umarım faydası olur, geri bildirimlerinizi bekliyorum.
6 gün sonra
Ellerine sağlık, ben versiyon 3 için yaptığımı 4e çevirmeye vakit bulamadım; bunu kullanacağım.

Teşekkürler.
sineld yazdıEllerine sağlık, ben versiyon 3 için yaptığımı 4e çevirmeye vakit bulamadım; bunu kullanacağım.

Teşekkürler.
Faydası olduysa ne mutlu, güle güle kullanın
Captcha'nın kullanımına başladım, birkaç ufak tefek detay gördüm, düzeltmeleri yapıp commitleyeceğim.
sineld yazdıCaptcha'nın kullanımına başladım, birkaç ufak tefek detay gördüm, düzeltmeleri yapıp commitleyeceğim.
Gördüm ve onayladım, teşekkür ederim. Sakıncası olmazsa yaptığın proje adresini de paylaşırsan, görme imkanımız olursa sevinirim. Kolay gelsin
Rica ederim, sevindim.
Tamamlanınca Laravel ile yapılmış uygulamalar kısmında yayınlayacağım. Şimdilik yalnızca local'de mevcut maalesef.

Formuma güzellik kattı
Tekrar teşekkürler.
Çok iyi görünüyor, tebrikler
Resmin etrafına da bordo çerçeve verirseniz daha güzel olacaktır
3 ay sonra
Merhaba,

Powerpack'e ihtiyaç kalmadığından bir güncelleme yayınlamanız gerekecektir, bu yönde bir çalışmanız var mı?

Teşekkürler.
13 gün sonra
@sineld, güncelleme için teşekkür ederim, onayladım.
Rica ederim, ellerine sağlık :-)
bir yıl sonra
Konu için teşekkurler. Çok faydalı bir konu olmuş şimdi bende ekledim ve kullanıyorum tekrar teşekkurler.
bir ay sonra
Paket yapımı dokümantasyonlarda güzel bir şekilde anlatılmış olmasına karşın, framework geleneklerine uymayan birçok paketle karşılaşıyoruz.
Laravel Paketleri Laravel Yolundan Gidiyor mu? ( http://serginari.com/blog/laravel-paketleri-laravel-yolundan-gidiyor-mu/ ) başlıklı yazımda bu paketi de ele almış, Laravel yolunu izlemesi için önerilerde bulunmuştum.
@mauris'in çekme isteği ile paket iyi duruma gelmiş ancak @m.erin çok ilgilenmiyor sanırım.
8 ay sonra
@sineld, öncelikle kusura bakmayın. Uzunca bir dönem faklı işlerle meşgul olduğum için paketle pek ilgilenemedim.
Bazı istekleri de birleştiremedim, ya bir sistem hatası vardı ya da yanlış birşeyler yapmıştım.
Çalıştığım şirkette yeni bir proje geliştiriyorum ve ihtiyaca yönelik paketi yeniden tasarladım. Eski dosyaları Laravel 4 için "master-l4" isminde yeni bir branch'a taşıdım.
Laravel 5 için ise; Intervention Image kütüphanesini baz alarak paketi yeniden geliştirdim.
Çok daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum, kullanmanızı ve geri bildirimde bulunmanızı bekliyorum.

Captcha for Laravel 5

İyi çalışmalar
5 gün sonra
Sevgili Muharrem, inceledim; çok daha başarılı olmuş.
Ellerine sağlık.