Değerli @EruIlluvatar;
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Yazdıklarını @sineld dün itibarı ile tarafıma iletmişti, yazışmanızı nasıl tek solukta okuduysam, bugünkü forum yazınızı da tek solukta ve heyecan duyarak okudum.
İngilizce, Kodlama ve proje geliştirme konularını biraz irdeleyen herkesin en büyük sıkıntısıdır. Bilen arkadaşlar için bir problem görünmüyor olsa da Benim gibi
hiç ingilizce eğitimi almamış ve bildiği ingilizce terimlerin tamamı HTML, PHP, MYSQL dillerindeki ingilizce kelimelerden oluşan arkadaşlar için Laravel gibi Framework'ları anlamak nerdeyse imkansız hale gelebiliyor. Okuduğumuz her makaleyi translate'ye tercüme ettirip translate'nin yeni Türkçe öğrenmiş bilgisayar şivesinden anladığımız kadarı ile yetinmek zorunda kalıyoruz.
Laravel'i @sineld ( Sinan Eldem )'in ısrarlı tavsiyeleri ile tanıdım ve tahmin edeceğiniz gibi onun ve ingilizce bilen arkadaşların bir kerede okuyup anladığı makaleleri 3-5 kere translate çevirisi ile okuyup anlamaya çalışmak hem çok zaman almakta hem de belli bir süre sonra bıkkınlık yaratmakdaktadır.
Tanıtım videolarını ise yine tahmin edeceğiniz üzere, yorumların tamamını es geçerek sadece kodlardan bir anlam çıkarmak üzere izlediğimiz bir gerçek. ( Sinan Bey'le izlediğim bir videoda Sinan Bey gülmeye başlamıştı, ben de ne gariplik var diye videodaki kodlara geri dönüp tekrar bakmama rağmen bir gülme nedeni bulamamıştım, meğer anlatıcı videoda ingilizce espri yapıyormuş

)
Velhasıl, ingilizce bilmemekle birlikte, videoların üzerine türkçe ses giydirme, yeni tanıtım videoları çekme ve özellikle makaleleri kodlama örnekleri ile birlikte Türkçe'ye çevirme projelerine sonuna kadar destek veriyorum ve heyecanla bekliyorum.
Elimden gelen her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumu buradan deklare ediyorum.
Kalın Laravelli sağlıklı günlere.