Merhaba,
Sıkça, yeni başladım, nerden başlayayım sorularına denk gelip sıkılmışsınızdır, fakat öneriye ihtiyacım var
Şu an geliştirmekte olduğum multi-instance sistemli bir yazılım mevcut, e-mail marketing değil fakat örnek vermek gerekirse MailChimp sistemi gibi yani Super Admin altında organizasyonlar bunların altında Admin, Kullanıcı ve Üye altyapısı mevcut. Yazılımda herhangi bir framework kullanmadım, ama kendi yaptığım modül, template vs sistemleri mevcut. Belki çok uzun süredir (5 ay) uğraştığımdan mıdır bilemedim ama yazılımın bir kaç kısmından sıkılmaya neden böyle yaptım ki diye soğumaya başladım
Daha önce herhangi bir framework kullanmadım, fakat Laravel'i görünce yaptığım sisteme uyumluluğu dikkatimi çekti, kısacası yazılımı baştan yazmaya karar versem yeni Laravel kullanıcısı için iyi mi olur kötü mü? Malum bir şekilde yazarken öğrenmiş olacağım fakat, yazılım sonlarına doğru aslında baştan beri bunu yanlış kullanıyormuşum mantığı çıkar mı?
Yazılım Detayları;
Super Admin (Limit ve Genel Sistem Ayarlarına Bağlı)
- Organizasyon (Belirli Limitler ile Sistem Kullanımı)
-- Admin (Organizasyon Limitlerine Bağlı)
--- Personel (Admin Limitlerine Bağlı)
* Haber, Forum, Üyelik vs dinamik modül sistemi mevcut olacak, hali hazırdaki sistemimde 24 modül hazırladım ileride arttırılabilir bir sistem olacak.
* Çoklu dil ve Şablon desteği mevcut
Modüller organizasyonlara Super Admin tarafından dağıtılıyor limitleri ile örneğin 100 haber ekleyebilirsin mantığında, organizasyon bunu kendi panelinden ücret ödeyerek arttırabiliyor. Admin sadece istediği personele istediği modülü kullanmasını limitleriyle açabiliyor, gibi..
Çok karışık gibi oldu ama, özünde böyle birşey. Ağır bir sistem olacak, framework kısmına aklımın kaymasının ana sebeplerinden biri sayılabilir ama Laravel'e yeni başlamış biri olarak eski sistemi rafa kaldırıp Laravel ile bu tarz bir başlangıç yapmalı mıyım sizce?
Teşekkür ederim.