Aktif şekilde Laravel 3 ile ticari projeler geliştiriyorum. Ajansımız çapında bir CMS hazırladım ve proje galiştirme hızı tatmin edici düzeyde. Her şeyiyle memnun olduğum bir yapı. Yavaş yavaş L4' e geçiş çalışmalarım var. Zaten forum içerisinde taşınma için çalıştığım eklentileri fırsat buldukça paylaşıyorum. Kararlı sürüm çıkar çıkmaz inşallah taşınma işlemi de bitecek. Laravel şu an için vazgeçilmezim
Özel bir projemi de de Symfony 2 ile geliştirmeye çalışıyorum. Bazen "Bunu, insan yapmış olamaz!" diyorum. Kesinlikle incelemenizi öneririm, ufkunuz açılacaktır emin olabilirsiniz. Bazı noktalarda "Laravel'e göre hammallık" diyeceksiniz, ama Laravel 4' te Symfony 2' den miras alınan kütüphaneleri tanımanız iyi olacaktır.
Laravel içerisinde bulunan blade template motoru, şu da olsaydı dediğim birkaç nokta haricinde harika. Symfony'de bulunan Twig template motoruna bu yüzden pek alışamadım. Symfony ile proje geliştiren arkadaşlar bilirler, herşey bundle'lar içinde geliştiriliyor. Routing işlemleri de ilginç ama bir o kadar da profesyonel düzeyde.
Amacım müslüman mahallesinde salyangoz satmak değil, kesinlikle yanlış anlaşılmasın. Dediğim gibi Laravel vazgeçilmezim ve aktif olarak kullanıyorum