@mgsmus
Anladım. Ben projeme pentest yaptırdım. Ve sonucunda da bu soruyu sorma ihtiyacı duydum, Bana sql injection ile ilgili olarak,
https://test/en/test1/test2?currency= (url adresleri test olarak değiştirdim) projemde bu urlyi belirterek,
-SQL injection is a type of security vulnerability that occurs when malicious actors can manipulate
SQL queries in a web application's input fields or parameters to execute malicious SQL commands.
(SQL enjeksiyonu, kötü niyetli aktörlerin manipüle edebildiği zaman ortaya çıkan bir tür güvenlik açığıdır.
Kötü amaçlı SQL komutlarını yürütmek için bir web uygulamasının giriş alanlarındaki veya parametrelerindeki SQL sorguları.)
-SQL injection can allow attackers to bypass authentication mechanisms or authorization checks and gain unauthorized access
to sensitive data stored in the database.(There is a possiblity of data breach due to this vulnerability)8
(SQL enjeksiyonu, saldırganların kimlik doğrulama mekanizmalarını veya yetkilendirme kontrollerini atlamasına ve veritabanında
saklanan hassas verilere yetkisiz erişim elde etmesine olanak tanıyabilir.(Bu güvenlik açığı nedeniyle veri ihlali olasılığı vardır))
-Vulnrability is there but Cloudflare is stopping to happen if cloudflare is attacked data will be breached
(Güvenlik açığı var ancak Cloudflare'in gerçekleşmesi duruyor, eğer cloudflare saldırıya uğrarsa veriler ihlal edilir)
Bana direk bu şekilde urlyi belirterek bir senaryo gönderdiler. Direk url üzerinden açığı engellemenin bir yolu var mı?.