Ben 2 yıldan uzun süredir mac kullanıyorum, gençleştim resmen 😃
Şakası bir yana, performans olarak windowsa göre çok çok iyi durumda. Hafif olması, pil ömrünün çok uzun olması çok büyük avantaj. Adaptörsüz günlerce dışarda elektrik ihtiyacı olmadan çalışabiliyorum. 2 yıllık cihaz olmasına rağmen hala 15 saat kadar pil ömrü sunuyor sanırım. Tabi bu kullanıma göre değişir. Cihazı aldığımdan beri hiç fanlarını çalıştırmadı, ben fanlarında bir arıza olma ihtimaline karşı program kurup manuel olarak çalıştırıp test ettim. Onun haricinde hiç fan sesi bile duymadım. Windowstan geçtikten sonra alışma sürecinde biraz zorluk çekiliyor, fakat sonrasında bu rahatlığı hiçbir bilgisayarda bulamıyorsunuz. Başka apple cihazlara sahipseniz ekosistem çok rahat ve uyumlu şekilde çalışıyor.
Windowsun avantajları ise oyun oynayabiliyorsunuz, ücretli programların yüzlerce alternatifi var belki ve windowsa kurabiliyorsunuz fakat macte her programın ücretsiz alternatifini bulmak mümkün olmuyor, mecbur lisanslı ürün almak zorunda kalıyorsunuz. Yani mac alınca maalesef almakla bitmiyor masrafı, kimi programlar aylık kimi programlar tek seferlik lisans ücreti istiyor. Örnek vermek gerekirse Adobe veya Office programları için mecbur ücretli üyelik alıyorsunuz. Alternatif 1 2 program ve site var denk geldiğim fakat 100% uyumlu çalışmıyor maalesef.