Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Herkese Merhabalar
kaç zamandır LinkedInden iş bakıyorum ama sanırım arama algoritması çok kötü ya da ben armayı bilmiyorumdur hep alakasız şeyler çıkıyor ve dahası Laravel Ve Vue js isteyen yerleri nasıl bulabilirim ona aitte bir filtreleme bilmiyorum Full Stack bakıyorum ama o da çok kapsamlı
bir de sanki Laravel iş ilanları azalmış gibi yoksa bana mı öyle geliyor ?
İşleri nerden buluyorsunuz önereceğiniz yerler var mı ?
Birde bazen enteresan olanı düşük maaş 35-40 K maaş söylememe rağmen gene geri dönüş olmuyor neyi nerede yanlış yapıyorum anlamış değilim 😄

mgsmus
    Bazen başka dil öğrensem mi diye düşünüyorum Java  || Net Core veya bir başaka dil 🫢 çünkü kaç zamandır bakıyorum ama düşük maaş söylememe rağmen dönüş bile yapmıyorlar seni kabul etmedik diye 😄

Ekonomik durum ortada hal böyleyken iş bulmak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Geçen sene 3 asgari ücret teklifi alırken bu sene asgari ücrete dahi iş bulamadım çünkü işveren yok.

programmer1453 Şu an sektör bu şekilde. Birkaç firma var onların sürekli açık ilanları var, onlar da kapatsa iş ilanları daha da az gözükür. Firmaların finansal olarak kendilerini değerlendirdikleri ve çalışanların da kendi planlarını kurdukları Ocak-Şubat ve Eylül-Ekim aylarında ilanlarda artış olur.

Ben bir taraftan Go öğrenmeye çalışıyorum. Açıkçası bu saatten sonra Java ya da C# gibi bir dille uğraşmak istemiyorum. Size tavsiyem Java, C#, Javascript, Go ve Rust dillerinin birinde de kendinizi geliştirmeniz.

programmer1453 bence sana öyle gelmiş 🤣 Bende çok uçuk rakamlar almıyorum ama başvurduğum şirketler genelde hemen dönüyorlar linkedin kullanımı aktiflik github vb şeyler önemli

koti42
          Biraz yöntemleri detaylı anlatabilir misin Kral tüyolar vs. uygulayayım😄

mgsmus Javascript öğreniyorum abi şuan ama nasıl bir yol haritası önerirdiniz çok merak ediyorum o şekilde ilerlemek isterim

programmer1453 Valla linkedin de aktif olunca onlar seni buluyor zaten ya ben ek olarak facebook gruplarında da aktifim oradan da geliyor epey

beyondelayer Typescript öğrenin, eliniz Typescript ile js yazmaya alışsın. Node.js projeleri inceleyin; nasıl organize edilmişler, tasarım desenleri nasıl uyarlanmış, uygulamaların nasıl bir akışı var, testler nasıl yazılmış vs. Çok bilgim yok, yanlış yönlendirmek istemem. Bu gibi konularda LinkedIn, X gibi yerlerde sorular sorarak tecrübeli insanlardan destek isteyebilirsiniz.