Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Belki tanıyorsunuzdur Armağan Amcalar diye youtube kanalı var ve Reactı sevmiyor, eleştiriyor. Ve şöyle bir şey diyor/demişti

Bugün reacta olan her şey PHPde zaten vardı ve biz kullanıyorduk 2005-2006 - da.

Video:
JavaScript Adam Reacts [CANLI] 9 Mart 2024 Cumartesi - https://www.youtube.com/watch?v=z-m5KZik4ZA
5:24:06 - 5:24:44

Ayrıca başka bir videoda da şöyle diyordu:

React bir javascript frameworku değil react bir PHP frameworku. Facebook reactı çıkarmadan önce bütün ürünlerini react gibi bir framework ile yapıyordular phpde. Onu frontend frameworkuna çevirdiler. PHP 4 te nasıl modellerin ve template aynı dosyadaysa ya da işte business logicin template aynı dosyadaysa reactta da öyle ordan geliyor o yüzden iğrenc zaten

Video:
Distributed systems, TypeScript, React, MongoDB Atlas, Vue.js #vebirsuruseydaha - https://www.youtube.com/watch?v=zHvxTh3giGc
React nedir? React'i niye sevmiyorsun? (04:25)

PHP ve React arasında böyle bir ilişki var mı siz biliyorsunuz mu ben hiç duymadım ve görmedim. Belki bilen biri vardır.

• mgsmus bunu yanıtladı.
  • aghabalaguluzade İlişki değil de benzerlik var:

<!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
        <title>Öğrenciler</title>
    </head>
    <body>
        <h2>Öğrenciler</h2>
        <ul>
        <?php
        $students = ['Şaban', 'Güdük Necmi', 'Damat Ferit'];

foreach ($students as $student) {
            echo "<li>Merhaba, " . $student . "!</li>";
        }
        ?>
        </ul>
    </body>
    </html>
    import React from 'react';

function StudentsComponent() {
      const students = ["Şaban", "Güdük Necmi", "Damat Ferit"];

const studentList = students.map((student, index) => {
        return <li key={index}>Merhaba, {student}!</li>;
      });

return (
        <div>
          <h2>Öğrenciler</h2>
          <ul>
            {studentList}
          </ul>
        </div>
      );
    }

export default StudentsComponent;

React isterse geçmişte java frameworku olarak çıkmış olsun ben bugüne bakarım 😃
    Şahsen ben frontend React + backend Laravel ile çalışmaya bayılıyorum. React ile çok aman aman bir tecrübem yok fakat öğrenmesi de yazması da benim için çok keyifli geçiyor.

aghabalaguluzade İlişki değil de benzerlik var:

<!DOCTYPE html>
      <html>
      <head>
          <title>Öğrenciler</title>
      </head>
      <body>
          <h2>Öğrenciler</h2>
          <ul>
          <?php
          $students = ['Şaban', 'Güdük Necmi', 'Damat Ferit'];

foreach ($students as $student) {
              echo "<li>Merhaba, " . $student . "!</li>";
          }
          ?>
          </ul>
      </body>
      </html>
      import React from 'react';

function StudentsComponent() {
        const students = ["Şaban", "Güdük Necmi", "Damat Ferit"];

const studentList = students.map((student, index) => {
          return <li key={index}>Merhaba, {student}!</li>;
        });

return (
          <div>
            <h2>Öğrenciler</h2>
            <ul>
              {studentList}
            </ul>
          </div>
        );
      }

export default StudentsComponent;

aghabalaguluzade Peki reactın kötü ve berbat olduğunu size düşündüren nedir?
      Vue varken reactın daha fazla tercih edilmesinin sebebi sadece popüler olması olamaz bence. Bu kıyaslama için doğru kaynak nedir bilmiyorum ama son 3 4 seneye ait stackoverflow developer survey incelediğim zaman React açık ara önde gözüküyor.
      Size vuejs yi daha çok sevdiren ne oldu acaba?
      Bu arada daha önce vuejs hiç kullanmadım, çok az angular inceledim fakat benlik olmadığına karar verip sayfayı kapattım 😃

kursatcanciger burda bir kaç neden yazmam belki bir ara kapsamlı ve kaynaklı şekilde reactın kötü yanları diye bir paylaşım yaparım ama yapmam büyük ihtimalle. Nedeni ise gereksiz bence popüler bir framework, bir araç, para getiriyor, talep var bitti.
        Vue js iyi araştırın dokümantasyonuna bakın.
        Popülerlik konusuna gelince sadece popülerlik değil zaten popüler olduğu için iş ilanlarıda onu talep ediyor, trendte de o var. Yani mesela iş açısından react mı vue mu deseler tabi react ve şimdi size soruyorum siz hangisini seçersiniz tabi react.

https://www.youtube.com/watch?v=HyWYpM_S-2c

Böyle de video vardı reactın popüler olması onu inkar edilmez şekilde en iyi yapar tıpkı microsoftun en iyi işletim sistemini (mavi ekran hatası veriyor) ve mcdonalsın en iyi yemek yapması gibi diye şaka yapıyordu.
        Vuejs dokümantasyonu çok güzel ve anlaşılır. Basit, kullanışlı, iyi yazılmış. Ayrıca bence Evan You baya ilham kaynağı olucak adam. Reacta karşı düşünsenize Vue gerçekten çok büyük bir şey.
        Benim ilk vue da yaptığım şey bu oyunumsu şeydi. Bide heyecanla ve sanki büyük bir şey yapıyormuşum gibi yapmıştım böyle hesaplamalar algoritmler felan 🙂. Bak hatırladım nostalji yaşadım. Severim Vue'yu
        https://aghabalaguluzade.github.io/Monster-Game

@mgsmus nasıl ama hocam mortal kombat adeta 🙂

mgsmus Orman Lordu yenildi! Kasabanın kahramanı olarak zafer senin! 🙂
          Güzel, bide 30 sene önce nasıl heyecan verici olduğunu hayal edebiliyorum 🙂
          ben çocukken tom hanksın big filmi vardı onu izlemiştim orda bilgisayar oyunu yapıyordu nasıl savaşacağını seçebiliyordun soruyordu sana yazıyordun hep öyle bir oyun yapmak isterdim.
          https://www.destructoid.com/wp-content/uploads/2020/12/152328-BIG.jpg?fit=620%2C338
          https://i.stack.imgur.com/K6yg2.jpg
          Böyle bir oyundu

aghabalaguluzade Bende vue öğreniyorum ve seviyorum ama reacta bence bu kadar net bi şekilde kötü ve berbat demek yanlış 😃 Kime göre neye göre berbat olduğu değişebilir 🙂

Ben nuxt a sardım bu aralar, istediğim sveltekit di aslında ama ne yeterli kaynak var nede paket.