Kodlarına baktım. MVC bilmiyorsun. Laravel kullanabilmen için MVC'nin ne olduğunu bilmen gerekir. MVC bilmediğimde her şeyi en zor yoldan yaparsın.
Örneğinde menüler var meselâ. Tüm safalarda eğer yayınlanıyorsa View katmanına bind(düğümlersesin) edersin, her controller'da menüleri çağırmak zorunda kalmazsın mesela..
Laravel dökümanında bir örnek.
View::composer('profil', function($view)
{
$view->with('navigasyon', Sayfa::all());
});
Bu durumda view dosyasına her zaman "navigasyon" diye bir Collections Nesnesi( Sayfa::all() ile return edilen nesne) olacak bu nesne için de ise tüm sayfaların modelleri olacak. Yani View::make('foo/bar',compact('navigasyon')); yapmana gerek kalmıyor.
view'de de şöyle kullanacaksın.
<ul>
@foreach( $navigasyon as $sayfa)
<li> {{$sayfa->baslik}} </li>
@endforeach;
</ul>
Detaylı bilgi dökümanda var.
http://laravel.gen.tr/docs/responses#view-composers
Ceviz forumundaki gibi hazır kod yazmıyorum. Bunun yardım edene de yazana da bir faydası yok. Tıpkı matematik dersinin çözümünü hazır verip matematiği öğretememek gibi bir şey bu çünkü. Böyle düşünüyorum.
Senin yerinde olsam MVC öğrenirim. Eğer öğrenmeyi başaramıyorsan OOP bilgin yoktur. Yoksa öğreneceksin herkes gibi. MVC öğrendikten sonra Larevelin MVC araçlarını öğreneceksin. Eloquent ORM(Model), Controller ve View'i.. Bunları öğrenmemek de ısrar edeceksen laravel ile uğraşma. Her zaman birilerine muhtaç kalırsın.
Bunları öğrenmek zor değil. Gözünden fazla büyütme.
Kolay gelsin..