Selam 2024 yılında hangi dilin öğrenilmesini önerirdiniz ? Siz olsanız hangi dili öğrenirdiniz ?
Biliyorum dil sadece araçtır fakat merak ediyorum. Ben Node.js diyorum çünkü hem kaynak çok, community büyük hem de oturuşmuş bir runtime ayrıca javascript bilirsen geçebileceğin alan geniş olur. Tabi javascript dünyası çabuk değişip, geliştiği için bazı sıkıntı sayılabilecek şeyler var fakat genel olarak bence gayet makul. Ama diger yandan Go ya başlanabilirdi veya başlayabilirdim fakat Go alanında yeterli kaynak, community ve iş bulma henüz gelişme aşamasında. Siz neler düşünüyorsunuz.
2024 hangi dil öğrenilmeli
aghabalaguluzade Node.js bir dil değil bir ekosistem; dil Javascript. Güncel Javascript teknolojilerinin öğrenim açısından en büyük sıkıntısı ise toolchain.
Benim tercihim Go. Backend dışında ise, bir parçam hep mobil geliştirmede kalmıştır.
mgsmus evet hocam aslında benim dilden kastım backend teknolojisiydi
runtime ayrıca javascript bilirsen geçebileceğin alan geniş olur
demişim fakat yanlış olmuş orada.
Hocam Go sizce nasıl linkedinde görüyorum ilgileniyorsunuz. Sizce iş bulma, yaygınlık, community, bilgi bulma, yardımcı paketler,, kod yazma kolaylığı, öğrenme ve geliştirme yapma eğrisi açısından nasıl.
Evet mobil geliştirme