Darkwob Merhabalar, Laravel projemde client tarafından yüklenen resimleri önce compress yaparak webp formatına dönüştüren bir platformun api sistemini. kullanıyorum ve başarılı bir şekilde çalışıyor fakat ben tüm müşteriler için bir api alıp onu entegre etmek istemediğim için kendileri vermediği halde bir şekilde üye olma işlemlerini onlara post ediyorum curl ile ve kayıt işlemi olunuyor. admin panelinde aynı sayfada post işlemi yapıldığında email ile api için ayrı bir input geliyor aynı sayfada fakat api kontrolünü controllerde gelen post değerleri ile alarak db sınıfı ile alıyorum ve daha sonra session atıyorum fakat şöyle bir şey var ki tarayıcı kapandığında session gidiyor ve sürekli müşterinin email ve api bilgisini göndermesi gerekiyor. bu sorunu nasıl çözerim api bilgisi ve email adresi sunucuyu kaydediyorum ve session ile email ile veritabanından db sınıfı ile api bilgisini alıp içerik post işlemlerini öyle yapıyorum fakat sessionda email bilgisi olmadığında client resim yüklemek isterse hata verdiriyor sistem. bana bu sistem, laravel kendi auth sisteminde kullandığı session mantığını kullanayım dedim fakat yine olmadı cookieler yine çalışmadı. laravel auth sisteminde tarayıcı kapansa da session hala tutuyor ve tekrar yönetim paneline giriş yapılabiliyor. bana bir çözüm yolu gösterebilri misiniz?
aeneas session.php de kontrol edin 'lifetime' => env('SESSION_LIFETIME', 120), 'expire_on_close' => false, yaşam süresi ne kadar ve expire on close false mi
Darkwob aeneas Merhabalar , session bilgisi 1 yıl tutulacak şekilde ayarladım ve maalesef ki çalışmadı ilgili session.php ayarları aşağıda yer alıyor 'lifetime' => env('SESSION_LIFETIME', 24*24*365), 'expire_on_close' => false,
aeneas 'lifetime' => 1 * (60 * 24 * 365), 1 x 60 = 60 dakika x 24 saat = 1 gün x 365 = 1 yıl sonuçda oradaki değer dakikayı temsil eder ve dakika olarak hesaplamalısınız. 120 yazarsanız 2 saatir bu şekilde hesaplayın