Arkadaşlar selam 2 haftaya yakındır repository ve service tarafına çalışıp kodumu düzende tutmak için araştırmalar ve uygulamalar yapıyorum. Fakat kafama takılan bir iki nokta var ve projeme uygularken sıkıntı yaşıyorum. Genel işleyişim repositoryden service, serviceden ise controllera şeklinde.
1) Request classlarını service içerisinde mi yoksa controllerda mı kullanıyorsunuz?
Mesela user oluşturma işlemini repository içerisinde yaptım bunu serviceye çektim diyelim sorun yok fakat mesela $request->filled kullanacağım zaman repositoryde zaten user oluşturuldu serviceye aktarıldı bu sefer bu kontrolü atlamış oldum.
2) İki modelle birlikte çalışmak
Ben controllerımın içerisinde normal şartlarda user ve user_details olarak 2 farklı datayı birden kaydediyordum. Bu pattern'de nasıl bir yol izlemeliyim? İkisi içinde bir repository oluşturup ayrı ayrı işlem mi yapmalı yoksa interface içerisinde $userData, $userDetailData gibi ayırmalı mıyım?
3) Image Upload ve Yönetim
Image uploader için bir trait oluşturdum ve bunu sisteme dahil ettim bir sorun yok, fakat bu seferde birinci probleme benzer bir problemle karşılaştım. $request->filledi controllerda kullanamıyorum çünkü kullanıcı orda oluştu ve tamamlandı, servicede ise $request->filled kontrolü yapamıyorum kafam karman çorman oldu 🙁
Yardımlarınızı bekliyorum herkese çok teşekkürler, ufacık bir bilgi dahi olsa bilgi bilgidir, paylaşırsanız çok sevinirim 🙂