Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Arkadaşlar selam,
2 gün kadar önce vendor dosyalarımın kendi kendine kopyalandığıyla ilgili bir konu paylaşmıştım, bugün kopyalamadan ziyade direkt olarak ölümcül hata verdi. Bende bilgisayarı formatlamadan önce yedeklerini alıp öyle formatlayayım dedim ama icloud başıma bela oldu. Ne laravel proje dosyalarımı kopyalayabiliyorum ne bişey yapabiliyorum projem resmen esir alınmış gibi ortada kaldı. Phpstorm açıp herhangi bir komut yazdığımda da okadar ağırki işlemiyor. Daha önce başına gelen oldu mu ne yapabilirim?

aghabalaguluzade Sayenizde gite başladım teşekkür ederim 🙂 Phpstorm üzerinde bir butona bastım git init yaptıktan sonra vendor klasörü gizlendi ama ana dizinde duruyor sanırım gitle alakalı bişey nasıl geri getirebileceğimi biliyor musunuz acaba aradım ama bulamadım 🙂

beyondelayer ne demek.
      Github vendor, .env dosyalarını eklemez githuba siz githubdan projeyi git clone url veya download ile indirdikten sonra composer install yaptığınızda composer.json da olan herşeyi yükler projenize .env.example ı .env olarak düzenlersiniz ve çalışır hale gelir.
      bu arada git veya githubı öğrenirken sıfırdan bir proje üzerinde veya var olan projenin kopyası üzerinde öğrenin yanlış bir şey yaparsanız gitmesinler diye.

phpstorm direk github'a yükleyebiliyor dosyalarınızı kullanıcı girişi yapman yeterli