Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

composer remove filament/filement komutla kaldırdım lanet olası seyi. bir daha da tövbe.
inanılmaz yük bindiriyor siteye.
güvenli kalkmıştır değil mi?

aeneas geçen filament 3 u nasıl güvenli bir şekilde kaldırırım diye tartışma açmıştınız şimdide
    composer remove filament/filement komutla kaldırdım lanet olası seyi. bir daha da tövbe.

diyorsunuz composer remove vendor/package yaparsanız composer.json ve composer.lock'tan paketi kaldırır yani evet kalkmıştır

aeneas Kalkmıştır ama sadece vendor klasöründen. Buraya bakılırsa, kurarken çalıştırılan filament:install komutu bazı eklemeler yapıyor, bunları tespit edip elle kaldırmanız gerekebilir:
    https://github.com/filamentphp/filament/blob/d227c098b95c0474e419295043fd43e610220a19/packages/support/src/Commands/InstallCommand.php#L18

Mesela config/app.php içine App\Providers\Filament\AdminPanelProvider::class, girdisi ekliyor...

aeneas Konudan bağımsız olarak, siteye nasıl bir yük bindirdi? Tutoriallerini deneme imkanım olmuştu sadece. Prodda kullanmadım. Merak ettim.

mavisland Daha önce de forumda adı geçti diye bir bakayım dedim, bununla (ve dolayısıyla Livewire ile) bir şeyler geliştirebilen arkadaşların sabrına, disiplinine saygı duyarım. Ben yapamam açıkçası...

mgsmus İmkan buldukça yeni şeyleri denemeyi seviyorum. Amacım yeni yaklaşımları tanımak, farklı çözümleri keşfetmek.

Bende mümkün mertebe işleri ek paket olmadan çözmeye çalışıyorum. Filament, Voyager, Backpack vb. paketlerin daha çok content-based uygulamalarda sitelerde kullanılması taraftarıyım. Kendileri business-based (SaaS, PaaS vb.) uygulamalar için uygun olduklarını iddia etselerde, sizin defaatle belirttiğiniz gibi tam olarak hakim olamadığım paketlere uygulamalar üzerine bu tarz uygulamaları inşa etmeyi uygun bulmuyorum.

Soruyu sormamdaki amaçta tam olarak bundan dolayıydı. Nasıl bir stres yahut işlem yükü oluşturdu acaba?

Gün sonunda olay zevkler ve renkler meselesine dönüyor biraz. Size yahut bana uygun olan, bir başkası için bir anlam ifade etmeyebiliyor.

Siteye yuk bindiriyor çok genel bir tanım olmuş.

FilamentPhp, Laravel topluluğu tarafından oldukça beğeni gören bir paket.

Yüksek miktarda veri seed edilip test edilen videolar görmüştüm.
        Herhangi bir performans etkisi gözlenmemisti.
        Kuvvetle muhtemel dokümanları yeterince okumadınız ve bir yerlerde yanlışınız var.

Çünkü performans sıkıntılı bir paket olsa toplulukta tartisilirdi diye düşünüyorum.

V3 ciddi manada övülüyor.

Henüz yolun başındayım, öğrenmeye çabalıyorum. Hiç bir şeyi tam yaptığıma inanmıyorum ki filamenti de doğru kullanmış olayım.
        Ama kişisel düşüncem bir daha kurmam, çok net.
        Bir relationship tanımlayayım dedim, çiğerim söndü, 2 paket sigara tüketmişim. Beynimde hala hintliler konuşuyor. lakariii lakariii

V3 Kullanıyorum hatta şuanda bir proje yapıyorum. Adamlar çağ atlatmışlar Filament'e v2 ye göre 😃 İlk başlar da sevmiyordum ama kullandıkça haşır neşir oldukça alışıyorsun
          Hatta şöyle iki resim ekleyeyim

Create kısmını ve edit kısmını iki farklı şekilde özelleştirebiliyorsunuz.
          https://prnt.sc/Zof2fHMTQVcd
          Edit
          https://prnt.sc/oAALEDuQcpo4

BoraN7 Hic öyle bir sorun yaşamadım ben oldukça kompleks işler yaptırıyorum hatta v3 ciktigini bilmiyordum başka admin panelleri deneyeyim dedim Filament daha sağlıklı geldi denedikçe Tabi ms ler bile önemliyse yazan kişi icin php kullanmaz zaten 😄

Filamenti bir kaç ay önce keşfettim, prod da kullandım ama herhangi bir hız sorunu ile karşılaşmadım henüz, geliştirme sürecini keyifli ve pratik hale getiren bir kütüphane, v3 son dereece şık ve hızlı çözümler sunuyor, özelleştirilebilir ve esnek bir yapı, livewire in tüm gücünden faydalandığı gibi üzerine bir sürü kolaylık eklemiş, javascript yazmadan javascriptin gücünü etklileyici bir şekide kullanma becerisine sahip, daha önce infyom gibi bir crud kütüphanesi kullanan biri olarak bu paketi çok beğendim ve severek kullanıyorum.
          Küçük bir müdahale ile SPA moduna geçmesi çok etkileyeci bir özellik. (livewire tararından sunulan ve implemente edilmiş)
          Admin panel ve crud işlemlerinin hazırlığının hızlanması ve güzel bir arayüz ile sunulması için bence biçilmiş kaftan, ama hız konusunda iyi optimize edilmesi gerekebilir.
          Topluluk tarafından çok beğenildi. Topluluğun önde gelen youtuber povilas korop bu kütüphane için özel bir kanal kurdu ve kısa sürede iki binin üzerinde takipçi kazandı.
          Denenmesini şahsen öneririm.