Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

User tablosuna bir sutun ekledim active ve inactive olarak değiştirebiliyorum. Yani kullanıcıyı yasaklamak istiyorum.

AuthenticadedSessionController dosyasını aşağıdaki gibi değiştirdim. Çalışmaya çalışıyor ama merak ettiğim doğru mu yapmışım. başka bir şekilde mi yapmalıydım.
Bir şekilde yapıyorum kod çalışıyor ama son zamanlarda içim hiç rahat değil, bir çok şeyi doğru yapmıyormuşum gibime geliyor.

public function store(LoginRequest $request): RedirectResponse
    {
        $request->authenticate();

$request->session()->regenerate();

if($request->user()->hasVerifiedEmail()) {
            if ($request->user()->status !='active') {
                $request->session()->invalidate();
                $request->session()->regenerateToken();
                return redirect('/login')->with('error', 'Üzgünüz! Kullanıcı hesabınız, belirsiz süreliğine bloklanmış.');
            }

return redirect()->intended(RouteServiceProvider::HOME);

}else{
        return redirect()->to('/verify-email');
    }
    }

aeneas Normalde

if (Auth::attempt(['email' => $email, 'password' => $password, 'status' => 'active'])) {
        // ...
    }

şeklinde ama özel mesaj vermek istiyorsanız yaptığınız olur.

mgsmus Bu benimde uzun zamandır sormak istediğim bir şeydi aynı şekilde bende herşey için status kullanıyorum nerdeyse,

Bu paylaştığın kodu sadece LoginController tarafında mı kullanıyoruz abi, garantiye almak için middleware vesaire kullanmak gerekir mi?

mgsmus Ufacık bir güncellemeyle süper çalışıyor çok teşekkürler 🙂