YalcinSahin Merhaba, Bağlanmak istediğim bir veritabanı bağlantısı var. Veritabanı olarak MSSQL kullanılıyor. Burada nasıl bir yol izlemem gerekir ?
mgsmus YalcinSahin OpenVPN ya da Pritunl gibi bir OpenVPN client yükleyeceksiniz. Karşı taraf size VPN bağlantı bilgilerini verecek, genelde ovpn uzantılı bir dosya şeklinde olur. Onu içeri aktarıp bilgilerinizle VPN bağlantısını başlatacaksınız. VPN başladıktan sonra bağlanabilirsiniz.
YalcinSahin @mgsmus Hocam dediğin dosyayı ben aldım. Fakat kafama takılan şöyle bir durum var. Sunucuda bu bağlantıyı açtığımda farklı processler bu durumdan etkilenir mi ? Sadece ilgili process için mi bu bağlantıyı yapacak ? Bu konuda mümkünse bilgi verebilirsen veya kaynak gösterebilirsen çok sevinirim.
mgsmus YalcinSahin Ben kendi bilgisayarınızdan bağlanacaksınız sandım. Sunucuda hiç yapmadım bunu, hiçbir fikrim yok açıkçası. Genelde bağlanacak yerler zaten sınırlandırıldığı için gerek olmuyordu böyle şeylere.
sineld Bunu php gibi bir işlemin içinden yapmak mümkün olmayabilir. VPN ayarlarından "tüm trafiği iletmek için kullan" diye bir seçenek vardır, bunu açarsanız diğer tüm ağ işlemleri buradan yürür, aksi takdirde istediğiniz gibi çalışmayabilir.