yalcin Kullanıcıyı register olduktan sonra bir servise bağlanmak üzere servis şifrelerini vs istiyorum ve bunları birdefaya mahsus kontrol ediyorum ve bir tabloya kaydediyorum yani kullanıcı şifreleri dogrumu bağlanıyomu vs gibi . sorunun şu bu web servis 6 ayda bir şifre yenileme istiyor kullanıcı şifreyi değiştirirse benim uygulamamdada ayarlardan şifreyi güncellemesi gerekicek bunu nasıl tespit ederim ? kullanıcı her login oldugunda bir istekmi atarak kontrol etmek istesem bunu nerde yapmalıyım =?
sineld Bu tür şeyler için middleware kullanmanızı öneririm. users tablosuna yeni bir alan ekleyin, password_last_changed_at ve bu alanın >= now ile denetimini yapın ve eğer x süreden fazla zaman geçtiyse şifre değiştirmeye yönlendirin ve değişime zorlayın.
yalcin Başka bir servisin şifre ve kullanıcı adı var bunuda ayrı bir tabloda tutuyorum . şifrede beni uygulamamda değişmiyor servisde değişiyor benim uygulamamdada aynı değişikliğin yapılması gerekiyor yoksa benim uygulamam o servise bağlanamaz bunu kontrol etmem gerek . daha önce role göre yönlendirme için Loginresponse diye bişe kullanmıştım @mgsmus vermişti forumda onu bulursam ona bakıcam . teşekkür ederim