okursan yazdıKonudışı olacak ama codecanyon 'da iyi satış yapmışsınız ama komisyonlar nasıl orada? Biraz fazla gibi geldi bana supportta yazand değerler. Exclusive olunca 40% kesiyorlar gibi anladım.
9 ayda 2 projede toplam 140 satış anca yaptım. Beklentim çok daha fazlaydı, ama yine durum çok kötü değil, şükretmeyi bilmek lazım. Ama dikkat ettim, özellikle logosu ve resimleri güzel olan uygulamalar çok satılıyor. Alanlar içeriğine, kalitesine veya neyle geliştirildiğine pek bakmıyor. Sanırım ileriki projelerimde bir grafikerden destek almam gerekecek.
Exclusive olmazsan, yani hem oraya projeyi koyup hemde kendin satmak istersen, satışların %33'ü; exclusive olursan, yani oraya koyduğun projeyi kendin satmamayı taahhüd edersen, satışların %50'sini alıyorsun. Bu oran satış yaptıkça artıyor. Mesela satışların $3000 olduğunda % oranın %51 oluyor. Bu şekilde $75.000 dolara kadar çıkıyor. $75.000 dolar satış yaparsan, oranın %75 oluyor ve bu maksimum değer. Ondan sonra Envato elite programı başlıyor. $250k, $1M, $10M gibi satışlarda büyük hediyeler veriyorlar.
Ödemeleri ayın son günü çıkartıp, ödemeyi de bir sonraki ayın 15'inde yapıyorlar. (Yani 30 Temmuzda ödeme çıkıyor, 15 Ağustosta ödemen yapılıyor) Şuana kadar hiç geciktirdiklerini görmedim. Bu tarz sitelerde ödeme yapılmaması gibi sıkıntılar çok oluyor. CC'da böyle bir sıkıntı yaşandığını hiç duymadım.
@sakarya En mantıklısı. L5'in oturması baya zaman alacak gibi duruyor. Framework sanırım şuan stabil halde ama paketlerin falan güncellenmesi ciddi zaman alabilir.