419 Page | EXPIRED
mgsmus evet samesite problemi bu. bu güncelleme ilk yapıldığında neler çektiğimi allah biliyor. yine hatırladım.
MertLevent Siz nasıl çözdünüz bu problemi?
dediklerinizi yaptım ama sorun devam ediyor
- Düzenlendi
- En İyi Yanıtokanzen1 tarafından
- config/session.php içinde
'domain' => '.domain.com'
şeklinde alan adınızın başına nokta koyarak ekleyin. - cookie değerini
'cookie' => 'domaincomcookie'
gibi farklı bir değer verin ve alt çizgi vs kullanmayın. - Bu şekilde same_site değeri hem 'none' hem de 'lax' olacak şekilde deneyin. Denemeden önce denediğiniz tarayıcıdan çerezleri silmeyi unutmayın.
- Mobile özel bir şeyler yapıyorsanız oraları kontrol etmeyi unutmayın.
- https ile bağlandığınızdan emin olun.
- Yeterli disk alanına sahip olduğunuzdan emin olun.
- Session driver olarak database kullanıyorsanız onun yerine file ya da varsa redis deneyin.
Bunlar da çözüm olmazsa ne yazık ki benim yapabileceğim bir şey kalmamış oluyor. Daha önce hiç böyle bir sorun yaşamadım.
mgsmus
Dediklerinizi denedim, domain' => '.domain.com' bu şekilde şuanda çalışıyor daha sonrasında hata verir mi bilmiyorum. Fakat bir şey daha sorucam ben subdomain kullanıyorum.
domain' => '.domain.com' bu şekildemi yoksa domain' => '.sub.domain.com' bu şekilde mi kullanmalıyım_ Ayrıca 'driver' => env('SESSION_DRIVER', 'file'), bunu da değiştirmeme gerek varmı? Ayrıca 'cookie' => 'domaincomcookie' bunu değiştirmedim. Bu arada sorularımı sabırla ve açıklayıcı bir şekilde cevapladığınız için teşekkür ederim.