Merhaba arkadaşlar,
Livewire üzerinde kurmak istediğim bir yapı var ama belirli bir noktaya kadar geldikten sonra tıkandım. Sistem benim açımdan çıkmaza girdi. Bu konuda nasıl ilerleyebilirim ?
Şu ana kadar tüm işlerimi dinamik component üzerinden ilerlettim. Seçimler değiştiğinde script kısmına bir event ateşledim. Buna göre datatable içerikleri yeniledim. Ama aynı fonksiyon ismini vermemeye çalışmak veya dom elementleri kontrol etmek her seferinde çok uğraştırıyor.
Durum şu ki:
Kaynak ve hedef şeklinde bir liste alıyorum. Hedef verisi değiştiğinde ilgili blade de değişmek zorunda. Burada tüm tasarım ve script dosyaları değişecek.
Ama yukarıdaki bu seçim ekranı hiç bir zaman değişmeyecek. Bu alanı sadece seçim yaptıkça içeriği değiştirmek adına kullandım. Url üzerinden de bu tetiklendiğinde sistem yine stabil çalışıyor.
?m=lists&md=product&sourcePlatform=Kaynak2&targetPlatform=Hedef1 şeklinde bir url yapım mevcut.
Kurgu için şu durumlar sabit:
1 - Hedef değiştiği zaman içerik mutlaka değişiyor. Bu yüzden sayfanın yeniden yüklenmesi lazım. İşlemi de en başından başlatmak istemedim. Sol taraftaki menüler içerikler tekrar ve tekrar kontrol edilmesi bana mantıklı gelmedi.
2 - Kaynak değiştiğinde sadece datatable içeriği yenileniyor. Burada server side tarafında çalışan içeriğin sadece bir parametresi (id) kısmı değişiyor. Tabi bu gibi durumda da stateSave değişkeni kullanılamıyor.
Yani anlayacağınız her seferinde sayfayı yenilemem gerektiğini anladım. Sadece bunu daha pratik nasıl işletebilirim merak ediyorum.
Buradaki akış da şu şekilde:
UserController => admin.blade (menu,content içeriği)
menu seçiminden sonra tekrardan UserController => menu ve content parse ediliyor. content içeriği de birden fazla seçime sahipse yukarıdaki bir menü ile livewire ile içeriği oluşturuyorum.
Ana data UserController içerisinden topluca gönderiliyor ve ben seçime göre işletiyorum.