Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba arkadaşlar. Ben girdiğim iki adres arasındaki mesafeyi km cinsinden bulmak istiyorum. Ama mesafe kuş uçuşu mesafe değil. Normal a noktasından b noktasına gider gibi. Bunu nasıl yapabilirim elinde iyi bir kaynağı olan ya da anlatabilecek birisi var mı?

İki nokta arasındaki mesafeyi rotalama yaparak bulabilirsiniz. Bunlar için bu hizmeti (ücretli/ücretsiz) veren servislerin api lerini kullanabilir veya kendi sunucunuza kuruluma imkan veren açık kaynak repoları kendi sunucunuza kurabilirsiniz.

Keywords: Open route service, Mapbox, Google maps, Yandex maps

Bu konuda bir kurs vardı sanırım NodeJs ile yazılıyor

• mgsmus

Seviye 1379
    • Düzenlendi

koddanadam

$a = '13.388860,52.517037'; // boylam,enlem
    $b = '13.397634,52.529407'; // boylam,enlem

$url = sprintf('https://router.project-osrm.org/route/v1/driving/%s;%s', $a, $b);

$response = Http::get($url)
      	->throw()
      	->json();

$distance = $response['routes'][0]['distance']; // metre
    $duration = $response['routes'][0]['duration']; // saniye
    $route = $response['routes'][0]['geometry']; // Encode edilmiş rota: mfp_I__vpAk~@xHgGgg@{DwW

Google Maps Js API kullanıyorsanız route değeri ile arada çizilen rotayı gösterebilirsiniz:

const route = new google.maps.Polyline({
        path: route, // mfp_I__vpAk~@xHgGgg@{DwW
        geodesic: true,
        strokeColor: "#FF0000",
        strokeOpacity: 1.0,
        strokeWeight: 2,
    });

mgsmus Cevabınız için teşekkür ederim. Birinci yöntem ile tıpkı google maps'teki gibi bir sonuç alabilir miyim? Yani google maps'te bir adres girildiğinde yol tarifi al dediğinde örneğin 20 km diyor. Bunda da bir adres girersem km'yi google maps'e yakın bir değer verir mi?

İkinci olarak Google maps js api ücretli mi? Eğer ücretliyse ne kadar bir bilginiz var mı? Ben araştırdım ama pek bir şey bulamadım.

• mgsmus

Seviye 1379
        • Düzenlendi

koddanadam Cevabınız için teşekkür ederim. Birinci yöntem ile tıpkı google maps'teki gibi bir sonuç alabilir miyim? Yani google maps'te bir adres girildiğinde yol tarifi al dediğinde örneğin 20 km diyor. Bunda da bir adres girersem km'yi google maps'e yakın bir değer verir mi?

Evet.

koddanadam İkinci olarak Google maps js api ücretli mi? Eğer ücretliyse ne kadar bir bilginiz var mı? Ben araştırdım ama pek bir şey bulamadım.

Her 1000 rotalama isteği için $5 ama size her ay $200 kullanmanız için verir. Yani ayda 40 bin ücretsiz gibi düşünebilirsiniz.
        https://mapsplatform.google.com/pricing/

mgsmus Sanırım kullanmadan önce kredi kartı bilgilerimizi girmemizi isteyecek. Ve ben aylık 40 bin isteği geçmezsem ücretsiz kullanmış oluyorum değil mi hocam?

mgsmus Cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim hocam. Mükemmel bir insansınız. Bu arada cevapları için diğer arkadaşlarımada teşekkür ederim. Ben google'ın servisini kullanacağım hocam. Açıkçası onun daha doğru sonuç vereceğini düşünüyorum. Aslında ben bunu bir nakliyat firması için kullanacağım. Müşteri iki adres girecek bu mesafeye göre müşteriye otomatik olarak fiyat verecek. Şoför yolu bulmak için büyük ihtimal google maps kullanır. Benimde google maps api kullanmam sonucu daha doğru kılar diye düşünüyorum. Ama yine de başka tavsiyelere açığım.

koddanadam sanal kart ekleyip sonra o kartı yok ederseniz kafanız rahat olur