lekker
Ustadlar herkese kolay gelsin.
Laravelde bir uygulama yapiyorum onceki gunlerde sorunlarim olmustu bazi konularda fikirlerinizi almistim.
Fatura sistemim var teklif fonksiyonum vs vs. Ben simdi buraya Kasa defteri eklemek istiyorum. Yanliz kafama takilan bir sorun var.
Fatura kesince musteriye bu faturaya odeme alabiliyorum Elden aldiklarim. Bunlarida kasa defterine islemem gerekiyor. Ben Kasa defterini ajax da editable form da yapmayi dusunuyorum
yani su sekilde dusunebilirsiniz
TARIH - ACIKLAMA - GELIR - GIDER
----------------------------------------------------------------------------------------------------
13-09-2014 fatura01 odeme alindi 400TL
14-09-2014 kirtasiye masrafi 250TL
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasadaki para miktari : 150TL
Bu sekilde bir uygulama olacak fakat benim fatura sistemimde elden odeme alininca otomatikman buraya islenmesini istiyorum. Ve kasaninda hicbir zaman - ye te girmemesi gerekiyor bir uyari vermem gerekiyor kasaniz eksik bu islemi yapamazsiniz diye. Nasil bir yolla bu uygulamayi daha basit yapabilirim ?
nodoubt
Tam anlayamadım ama acaba yapmaya calıstıgınız suna benziyormu ? Mesela ;
tablo adı : users
Alanlar : id ,namesurname, kasa,gelir,gider vs....
ve siz gelir var ise Kasa=Kasa+gelir
gider var ise Kasa=Kasa-gider ( eger kasada yeterli para var ise) gibi bir şeymi yapmaya calısıyorsunuz?