Ben normalde full stack developer sayıla bilecek biriyim fakat frontta (css) sevmediğim için uzaklaştım o yönden. Ama şu sıralar fronta yönelmek gibi düşüncelerim var. Backend yorucu gelmeye başlıyor gibi. Çalıştığım yerde de backendin daha zahmetli olduğunu görüyorum işte backend yazmaktır, api yazmaktır, hostingle uğraşmak (bazen aradıklarını görüyorum hostinge baksana falan diye), iç-içe kategori mantığı, garip gürüp hatalar, uğraşlar, zahmetler, eski yazılımcının yazdığı saçma sapan kodlar. Fakat fronta baktığımda sadece ön yüz kodlama ve verilen api çekme ve yönlendirme gibi şeyler. Ve bunlar beni fronta mı geçsem acaba diye düşündürmeye başladı. Front çok basit falan demiyorum aslında frontta da yorucu şeyler var ne bileyim react kullanıyorsan yenilemeler, değişiklikler, orda da hatalar oluyor ve diger şeyler fakat backendde göre daha rahat gibi geliyor bana. Ayrıca iş bulma konusunda ve para konusunda da front iyi gibi (azerbaycana göre ayrıca bildiğim kadarıyla genel olarakta böyle). Freelance iş olarak bile front iş bulma daha kolay. Youtube kanallarında bile frontend videoları çekenlerin daha çok abonesi ve izlenmesi var.
Sizler ne düşünüyorsunuz ?
@mgsmus özellikle hocam siz bir yazınızda mobile geçerdim çünkü backende göre rahat ve parası iyi demişdiniz peki ya front hakkında ve dediklerim hakkında ne düşünüyorsunuz ?