Frozennode/Administrator bundle ile admin paneli hazırlıyorum. Genel validasyon mesajlarını tamamen değiştirmek istemiyorum. İhtiyacım olan forma özel hata mesajlarını normal tanımladığımız gibi Administrator eklentisine nasıl tanımlayabilirim. Cümlem biraz karışık oldu farkındayım ama aşağıda kodlarla açıklamaya çalışayım
Öncelikle düzenlemeyi bu dosyadan (
application/language/en/validation.php ) yapmak istemiyorum local olarak forma özel bir validasyon mesajı göstermek istiyorum.
$inputs = Input::all();
$rules = array('username'=>'required|foo|min:4|max:35','email'=>'required|email');
$messages = array(
'username.required'=>'Kullanıcı Adı Girmelisiniz'
);
//validate inputs
$validator = Validator::make($inputs,$rules,$messages);
if($validator->passes()){
//inputs valid
echo 'Sorun yok Veriler Uygun';
}else{
//return to form view with errors
return Redirect::to('form')->withErrors($validator);
}
Buradaki tanımlamada Messages ile array olarak tanımlayıp verebiliyoruz.
Ancak daha önce incelediyseniz eğer administratorde modele rulles tanımlayıp bundan geçirebiliyoruz. Ancak hatalar ingilizce olarak basılıyor Özel olarak tanımladığımı almıyor.
public static $rules = array(
'name' => 'required',
'age' => 'required|integer|min:18',
);
Model dosyasında tanımladığım bu koda özel mesajları nasıl tanımlayabilirim. FN/Administrator eklentisine uygun olarak ?
Benim için gerçekten gerekli bir konu şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
[ÇÖZÜLDÜ] Bu sürümünde böyle bir özellik yokmuş, sonraki sürümlerde dahil edilecekmiş. Çözüldü dememin sebebi mevcut dil dosyalarında değişiklik yaparak ilerleyecek olmamdır.