Merhaba, Laradock son sürümünü kurdum, env dosyasında php sürümünü 8.1 ve veritabanını da mariadb olacak şekilde ayarlayarak bir container ayaya kaldırdım. (docker-compose up nginx mariadb phpmyadmin)
Genel olarak sunucu, database ve php-fpm tarafı sorunsuz çalışıyor ancak phpinfo ile baktığımda php hata gösterimlerinin kapalı olduğunu farkettim (display_errors Off)
Laradock env dosyasında php-fpm volume tanımlamasında alttaki satır mevcut:
./php-fpm/php${PHP_VERSION}.ini:/usr/local/etc/php/php.ini
PHP_VERSION'u 8.1 yazdığım için php-fpm/php8.1.ini dosyasına baktığımda orada display_errors On görünüyor. Hatta phpinfo'da gösterilen ayarlarla uyuşmayan başka ayarlar da var.
phpinfo'da php.ini dosyasının yolu şu şekilde gösterilmiş: /usr/local/etc/php/php.ini
Ancak Terminalde docker workspace volume içine girince (docker exec -it laradock-workspace-1 /bin/bash)
/usr/local/etc klasörü boş görünüyor.
Docker desktop'da php-fpm container'ına girip Files bölümünde /usr/local/etc/php/php.ini dosyası var ve docker-compose.yml'de tanımlı php8.1.ini dosyası gibi görünüyor ancak anladığım kadarıyla benim ayağa kaldırdığım container bunu kullanmıyor.
Uzun lafın kısası geçerli php.ini dosyasını nasıl bulabilirim? Kullanılan php official PHP8.1 imajı. Ve bulduktan sonra bunu nasıl değiştirebilirim?