Selamlar,
Macbooklarla(Air 11inc, Air 13inc, Retina MacBookPro 15inc) ilgili kafama takılan birkaç konu var. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Öncelikle PHP ve diğer yazılım dilleri ile ilgilenen biri olarak ihtiyacım olan toollar aşağıdaki gibi;
*MAMP,
*Netbeans,
*SublimeText,
*Notepad++,
*Eclipse(java web servisler için gerekebiliyor),
*Mysql Workbenc(veya muadilleri),
*nadiren Photoshop,
*Parallels Desktop veya muadili üzerinden visual studio(.Net Web servisler için)
*MacOS'a kurulabilecek tüm tarayıcılar,
*putty, winscp(veya muadili)
*Office Uygulamaları için microsoft office veya muadili
Bilgisayarın evde, yolda yada tatilde(Mesai dışı ama iş amaçlı, genelde evde) yukarıdaki gereksinimlerle kullanılacağını göz önüne aldığımızda;
1) Macbook Air'ın 8GB ramli modeli bu istekleri 2-3 yıl sorunsuz karşılayabilir mi sizce?(Şüphelendiren en önemli nokta çift çekirdekli 1.4 Ghz işlemci)
2) MAcbook Air'ın ekranı küçük olacağından harici bir monitor kullanmam gerekecek, bu mantıklımı? Bunun yerine 15inc yüksek çözünürlüklü bir retina Macbook Pro daha mantıklı olabilir mi?
3) Fiyat Performans açısından hangisi daha mantıklı sizce? RMBP fiyatının oldukça yüksek olduğunu düşünürsek.
4) RMBP'lar çok güzel bilgisayarlar ama bir bilgisayara 5000 TL verilir mi?
5) Olduki 5000 verdik diyelim 2 yıllık sigorta maliyeti ne olur?
Kendimi gaza getiriyorum, frenliyorum. Yorumlarınızla yönlendirebilirseniz memnun olurum.