Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Bir select menü için anonim komponent oluşturdum. Option'ları foreach ile komponent içinde açıyorum. $options as $option şeklinde. Bunu loop ederken
{{ $option->{$ORNEK_SUTUN_ISMI} }}
sütun ismini dışarıdan değişkenle @props'lara aktararak almak istiyorum, çünkü sütun ismi kullandığım yere ve dataya göre değişiklik gösteriyor. Ancak bu şekilde loop edince çalışmıyor. sütun ismini hardcode olarak yazınca çalışıyor.
Örn: {{ $option->title }}
Sütunu ismini değişken kullanarak foreach loop içinde nasıl kullanabilirim?

Kodun tümü alttaki gibidir:

View'daki x komponent: (Sütun ismini key değişkeniyle komponente gönderdim)
<x-forms.select label="Branş *" name="branch_id" placeholder="Branş Seçiniz..." :options="$options" key="branch_id" :old="$record->branch_id ?? '' " />

select.blade.php (komponent)

@props([
'label','name','placeholder','options','key','old'
])

<label for="{{$label}}" class="form-label">{{$label}}</label>
<select name="{{$name}}" class="form-select {{ $errors->has($name) ? ' is-invalid' : '' }}" id="{{$label}}">
  <option selected disabled value="">{{$placeholder ?? 'Seçiniz...'}}</option>
  @foreach ($options as $option)
  <option {{ $old==$option->id ? 'selected' : ''}} value="{{ $option->id }}">
    {{$option->{$key}}}
  </option>
  @endforeach
</select>
@if ($errors->has($name))
<div class="invalid-feedback">{{ $errors->first($name) }}</div>
@endif

megavolkan Blade içinde veri hiçbir zaman {{$option->{$key}}}, {{$label}} ... şeklinde parantezler arasında boşluk olmadan basılmaz. {{ $option->{$key} }}, {{ $label }} şeklinde yapmalısınız.

megavolkan Başka bir sıkıntı vardır. @foreach içinde @dump($option) yapıp gelen veriye bakın.

mgsmus

Şu şekilde yaptığımda:

@dump($option->name) // Sütun ismi hardcoded olarak
        @endforeach

...şu sonuçlar sorunsuz geliyor: (database'de toplam 2 değer var, name sütun değerleri -> Futbol, Basketbol)

"Futbol"
        "Basketbol"

ancak şunu yaptığımda:

@props([ 'key' ])  // Hatta default değer olarak 'key' =>'name' yapsam bile
        ...
        @dump($option->{$key}) // Sütun ismi değişken olarak
        @endforeach

sonuç 2 girdi geliyor, ancak değerleri

null
        null

... şeklnde görünüyor.

Yani collectionda 2 değer var, ancak sütun ismini değişken kullanarak alamıyorum.

mgsmus öncelikle sabırla yanıtladığınız için teşekkürler. Söylediğinizi de yapmıştım. Olması gerektiği gibi modelden 2 adet kayıtlı olan sonuç dönüyor. Ekran görüntüsünü atıyorum!

Ekran Görüntüsü

mgsmus Gerçekten de öyle 🙂 siz söylemeseniz ben halen yanlış bir değeri select'e itelemeye uğraşıp duracaktım. Gözünüze sağlık, çok teşekkür ederim.