Javascriptte sınıf yok, obje var. Ben object literal kullanıyorum callbacklarla uğraşmamak için.
;(function($) {
'use strict';
var app = {
name: "Anıl",
sayName: function() {
document.write("Selam " + this.name);
}
};
$('.birsey').on('click', $.proxy(function() {
app.sayName();
}, this ));
})(jQuery);
Instance gerekiyorse, bazen şu şekilde yazıyorum. Aslında birçok yol var ama hepsi aynı.
var Obje = function() {
this.name= function() {
return "Anıl";
}
return {
ismimiSoyle: name
};
};
var boo = new Obje;
boo.ismimiSoyle(); // Anıl
Javascript PHP'ye göre çok flexible bir dil. Ben seviyorum. Node.JS dediğin, backend tarafında Javascript yazmak. İyidir hoştur ama PHP/Laravel bana daha oturaklı geliyor. Node.JS'in yapıpta PHP'in yapamayacağı birşey yok. Tek sorun Realtime olabilir onuda React/Ratchet hallediyor.
NodeJS'den önce, vanilla JS'i öğrenin. 2 tane DOM selectore callback eklemek javascript değil.

Javascript ninjaları neler neler yapıyor.
MURATSPLAT wrote:
Bu aralar PHP'de öğrenmediğim pek bir şey kalmadı.
Bunu söylemek yanlış. Syntax ve temeli aldığınızda ve crud işlemlerini yapabildiğinizde dili öğrendim diyorsunuz. Ehliyetini almış olabilirsin ama bir yarış pilotu değilsin. Eminim öğreneceğin daha birçok şey vardır. Mesela, PHP ile bir RC uçağı kontrol ettirebilirmisin?
Go kullanmadım ama diğer dilleri öğrenmeye çalışmak son derece yararlı, sadece Go bildiğim kadarıyla çok experimental. Pek kullanan yok. Belki ben birkaç yıl geride kalmışımdır, bilmiyorum. Go dışında Ruby ve Haskell'i inceleyebilirsin.