Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba

• posts tablomdaki kayıtlarımı sorting (sıra numarası) 'e göre sıralıyorum.pinned (1/0 sabit ya da değil) ile sabitliyorum.

• 10 kayıt olduğunu varsayalım. 1. ve 4. kayıt sabit olsun. (sabit sayısı azalabilir/artabilir/hiç olmayabilir)

• yeni kayıt eklediğimde 1. kayıt sabit olduğu için, yeni eklenen kaydın sorting değeri 2 olmalı, 2'nin 3 olmalı..... Yani bu şekilde 10 kaydında sıralaması doğru şekilde güncellenmeli ve sabit olanlar 1. ve 4. sırasını koruyabilmeli.

yeni kayıt eklerken ve sildiğimde sorun yaşıyorum

nasıl bir sorgu yapmalıyım?

emir

emir 1. ve 4. kayıt sabit olsun.

Bir kaydın 1. ya da 4. kayıt olduğunu nereden biliyorsunuz?

posts tablosunda sorting olarak tutuyorum sıralamayı, sabitlemeyi de pinned olarak. yani sıraları ve sabit olup olmadıkları belli. 1. ve 4. sıradaki kaydı ben sabitlemiş oluyorum. 1 ve 4 örnek olarak verdim.

örneğin 1 den sabitlemeyi kaldırıp 9'u da sabitleyebilirim. Bu kısımda sorun yaşamıyorum, sortable kullanıyorum bunun için sabitleme yapmada ve sıralama değiştirmede sorun yok. yeni kayıt eklerken ve sidiğimde sorun yaşıyorum.

Yeni kayıt eklerken ya da sildiğim de posts tablosundaki sıralamanın bozulmaması gerekiyor. yani sildiğim kayıt sabitlenmiş olabilir ya da olmayabilir, eklediğim kayıtta ise o sıranın yine bozulmaması gerek

emir Kaydı eklerken 3'den sonra ya da 5'den önce eklensin gibi mi yapıyorsunuz yoksa direkt en sona mı ekliyorsunuz?

Yapamadığım kısım aslında orası onu anlatmaya çalıştım.

Sıralananlar postslar var.
      Bunlardan bazıları sabit.

Yeni kayıt eklediğimde ya da sildiğimde sabitlerin ve diğerlerinin sırasını korumak istiyorum.

yani 1 numara sabit ise örneğin yeni eklediğim içerik 2 ye eklenmeli.

emir Yanlış anlamadıysam sıralamayı ilgilendiren herhangi bir işlem yaptığınızda tüm sorting değerlerini baştan hesaplatıp kayıtları güncellemeniz lazım.

evet ama sabitlenenlerde var burada onu göz önünde bulundurarak yaptırmak gerekiyor sorun da bu.

1 numara sabit ise yeni eklenen içerik 2 numaraya geçmeli. ve diğerleri kaymalı ama başka sabit varsa ona göre olmalı bu