Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba arkadaşlar
laravel de tarih işlemlerinde genelde ya bir eklenti yada direkt olarak 01/01/2023 şeklinde gösteririz
bugün size bir yöntem daha göstereyim istedim denedim ve kullanışlı belki gereksizdir ama lazım olan olabilir diye burada bulunsun istedim
tarihimizi parçalıyoruz öncelikle

@php 
// örnek tarihimiz
$data->tarih = "01/01/2023";
	$parcalananTarih = explode('/', $data->tarih);
	if ($parcalananTarih[0] == 1){
		$parcalananTarih = "Ocak"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 2){
		$parcalananTarih = "Şubat"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 3){
		$parcalananTarih = "Mart"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 4){
		$parcalananTarih = "Nisan"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 5){
		$parcalananTarih = "Mayıs"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 6){
		$parcalananTarih = "Haziran"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 7){
		$parcalananTarih = "Temmuz"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 8){
		$parcalananTarih = "Agustos"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 9){
		$parcalananTarih = "Eylül"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 10){
		$parcalananTarih = "Ekim"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 11){
		$parcalananTarih = "Kasım"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
	elseif ($parcalananTarih[0] == 12){
		$parcalananTarih = "Aralık"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
	}
@endphp

kullanımı ise

<th scope="row">{{ $parcalananTarih }}</th>

iyi günler umarım lazım olan birine bir faydam dokunur.

• nuri60 ve koti42 bunu yanıtladı.
  • TurkMvc Ben size bir doküman linki verdim, içindeki temelleri öğrenmeniz en az 1 gününüzü, hepsini öğrenmeniz belki 1 haftanızı komple yer ama siz 5 dk sonra "hocam carbon timespan şeklinde alıyor..." diye dokümana bile bakma gereği hissetmeden cevap verdiniz 🙂

use Carbon\Carbon;

$date = Carbon::createFromFormat('m/d/Y', '01/01/2023');

$date->isoFormat('D MMMM Y, dddd'); // 1 January 2023, Sunday

Carbon::setLocale('tr');

$date->isoFormat('D MMMM Y, dddd'); // 1 Ocak 2023, Pazar

Özellikle doküman linki veriyorum ki inceleyin diye. Bu iş doküman okumadan, kod okumadan olmaz, benden söylemesi.

nuri60 aslında ben sadece aygunyil şeklinde tutuyorum kayıtları

TurkMvc Else if sistemin bütün sülalesini ağlatır o şekilde 😃 Switch case diye bir şey inşa etmişler bakmanı tavsiye ederim

$data->tarih = "01/01/2023";
    $parcalananTarih = explode('/', $data->tarih);

switch ($parcalananTarih[0]) {
        case 1:
            $parcalananTarih = "Ocak"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 2:
            $parcalananTarih = "Şubat"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 3:
            $parcalananTarih = "Mart"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 4:
            $parcalananTarih = "Nisan"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 5:
            $parcalananTarih = "Mayıs"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 6:
            $parcalananTarih = "Haziran"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 7:
            $parcalananTarih = "Temmuz"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 8:
            $parcalananTarih = "Agustos"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 9:
            $parcalananTarih = "Eylül"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 10:
            $parcalananTarih = "Ekim"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 11:
            $parcalananTarih = "Kasım"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        case 12:
            $parcalananTarih = "Aralık"." / ".$parcalananTarih[1]." / ".$parcalananTarih[2];
            break;
        default:
            // Hata durumu
            break;
    }

mgsmus hocam carbon timespan şeklinde alıyor yanlız benim tablomda string olarak
      örnegin
      01/01/2023
      yada diger bir benzetme
      12/31/2023
      yani vurgulamak istedigim
      12 ay oluyor bu şekilde verilerim

saat dakika milisaniye gibi bilgiler yok sadece
      tarih damgası var
      carbon daha önce kullandım tabi bu şekilde hç kullanmadım
      created_at atsam içine sorunsuz çalışacaktır illaki ama ben formda sadece
      Ay/Gün/Yıl şeklinde veri kaydettiriyorum
      ve buradaki Ay bilgisinin Türkçe karşılıgını yazdırmak istiyıorum insanımız sonuçta aşagılamak haddim degil ama
      01 01 olan veriyi ocak 1 olarak algılar ama
      Ocak/01
      degilde
      01/Ocak şeklinde algılar bu yüzden bunu yapıyorum.

koti42 evet
        switch case iş gördü teşekkürler ama hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim
        hastalandım ilgilenemedim ne projeymiş arkadaş başıma gelmeyen kalmadı deprem hastalık işsiz kaldım yani bitene kadar saglam kalırsam şükredecegim inşallah

TurkMvc Ben size bir doküman linki verdim, içindeki temelleri öğrenmeniz en az 1 gününüzü, hepsini öğrenmeniz belki 1 haftanızı komple yer ama siz 5 dk sonra "hocam carbon timespan şeklinde alıyor..." diye dokümana bile bakma gereği hissetmeden cevap verdiniz 🙂

use Carbon\Carbon;

$date = Carbon::createFromFormat('m/d/Y', '01/01/2023');

$date->isoFormat('D MMMM Y, dddd'); // 1 January 2023, Sunday

Carbon::setLocale('tr');

$date->isoFormat('D MMMM Y, dddd'); // 1 Ocak 2023, Pazar

Özellikle doküman linki veriyorum ki inceleyin diye. Bu iş doküman okumadan, kod okumadan olmaz, benden söylemesi.

mgsmus hocam kusruma bakmayın aslında baktım kaba taslak ama detaylı inceleyemedim affınıza sıgınarak aslında bu post bilgi amaçlı birine lazım olur diye açmıştım 🙂
          soru cevap'a döndü sagolun yinede işime yarar birşeyler çıktı

mgsmus
          hocam
          sizin kodunuzu editleyerek kullandım sonuç

$tarih = \Carbon\Carbon::createFromFormat('m/d/Y', $data->tarih);
                                                  $tarih->isoFormat('M/d/Y'); // 1 January 2023, Sunday
                                                  \Carbon\Carbon::setLocale('tr');
                                                  $tarih->isoFormat('M/d/Y'); // 1 Ocak 2023, Pazar

<th>{{ $tarih }}</th>

birebir kodunuzu uyguladım eksilterek düzenledim degişen birşey olmadı.
          soldaki benim istedigim şekli
          sagdaki sizin vermiş oldugunuz
          kod blogu
          sanırım çalışan kod en iyi koddur mantıgı ile devam edecegim teşekkür ederim çok yardım sever ve çok degerli birer şahsiyet buradaki herkes.

TurkMvc

Benim verdiğim

isoFormat('D MMMM Y, dddd');

sizin yazdığınız

isoFormat('M/d/Y');

...

Dokümana baksaydınız orada şöyle bir ifade var:

isoFormat method is compatible with momentjs format method, it means you can use same format strings as you may have used in moment from front-end or node.js.

Yani kısaca isoFormat yöntemi, momentjs formatıyla uyumludur, oradaki formatın aynısını kullanabilirsiniz diyor. Orada sizi bir link ile Moment.js'nin sayfasına yönlendiriyor. Ona girince onun da dokümanları var, dokümanlardan Display > Format kısmına girdiğinizde sizi bu dddd nedir MMMM nedir hepsini gösteren bir format tablosu karşılıyor:
            https://momentjs.com/docs/#/displaying/format/

Daha önce de dediğim gibi

mgsmus Özellikle doküman linki veriyorum ki inceleyin diye. Bu iş doküman okumadan, kod okumadan olmaz, benden söylemesi.

ama her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diyor ve size kolay gelsin diyorum.

mgsmus
              güldüm valla hocam
              teşekkür ederim degerli vaktinizi aldıgım içinde affınıza sıgınıyorum
              o momentjs kısmını felan görmemişim ama şimdilik sanki böyle iyi gibi çok teşekkürler
              allahım gönlünüze göre versin.