xLn
Merhaba arkadaşlar. Laravel'de yeniyim, yavaş yavaş küçük denemeler yapıp pişiyorum. Gelelim can alıcı soruya.
Hepimiz irili ufaklı işler yapıyoruz ve bunun yanında üyelik, grup ve yetkilendirme-yönetim sistemi için bir şeyler kullanıyoruz. Benim merak ettiğim bu işlemler için laravelin nimetlerinden yararlanarak mı yetiniyorsunuz yoksa projenize Sentry veya başka ek uygulamalar mı dahil ediyorsunuz? Ediyorsanız bunlar nelerdir ve tercih nedenleriniz nedir?
Ek olarka bir soru: Bir projemde Sentry2 kullanıyorum diyelim, aynı zamanda laravelin auth nimetlerinden de faydalanabilir miyim? Faydalanabiliyorsak bu mantıklı mıdır? İhtiyaç duyar mıyım yoksa sentry yada diğerleri bunu en iyi şekilde yapmakta mıdır?
MURATSPLAT
yaklaşık 5 aydır laravel ile uğrışıyorum. Bir kobi için bir web sitesi ve bir müşteri ilişkileri yönetimi karışımı bir proje bitirmek üzereyim. Son düzeltmeleri yapıyorum.
Senty2 kobiler için yapılan uygulamalar için bence yeterli. Grup yönetimini yazacağın basit filitrelerle detaylandırabiliyorsunuz. Ben tavsiye ederim.
Yazdığım filtre ve veritabanı yapısıyla admin panelden erişimler her bir controllere olaylarına(actions) göre yetkilendirilebiliyor. Bu sayede ajax isteklerini, api, sayfa istekleri url yollarını kullanmadan direkt denetleyiciler üzerinden yapmak hem karmaşayı önlüyor hem de kontrolü kolaylaştırıyor. Yetkilerin yönetilmesinde, grupları kullanmak; düzen sağlama ve yetki yönetimini çok daha kolay hale getiriyor.. Mâkûl yol gibi görünüyor.
Santry 2 kullanıldığında laravelin yetkilendirme sınıflarını kullanmanıza gerek kalmıyor. Ama isterseniz kullanabilirsiniz. Ben karmaşa yaratacağında kullanmıyorum.