Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Merhaba,

Kernel.php içerisinde;

protected function schedule(Schedule $schedule)
{
    $schedule->job(new ProductReminderJob())->name('check_product_reminder')->dailyAt('09:00');
    $schedule->job(new AutomaticOrderConfirmation())->name('check_order_cargo_status')->dailyAt('09:00');
    $schedule->command('backup:run')->dailyAt('03:00');
}

böyle komutlarım işlerim var.

$schedule->command('backup:run')->dailyAt('03:00');

bu komut işe yarıyor her gece çalışıyor. AutomaticOrderConfirmation() bu fonksiyon ise local'de çalışıyor az öncede test ettim. Fakat sunucuda hala çalışmadı. Çalışması belirli bir sütunun bugün ki tarihi ile arasındaki farkın 7 günden fazla olmasına bağlı. Sunucudaki tabloda da aynı veri, local'de de aynı veri. Başka bir sebep olabilir mi çözemedim.

gundogduyakici Sunucu log atmış mı baktınız mı Belki o saatte bir internet kesintisi veya başka bir sorunla karşılaşmış olabilir.

koti42 Maalesef. Forge kullanıyorum. Hata'da yok.

Scheduled Job Log
      No scheduled commands are ready to run.

gundogduyakici Anlık bir test için örnek bir kayıt oluşturarak tekrar test etmek de yarar var açıkcası. Bu sayede sunucuda mı problem olmuş yoksa kod da mı bir sorun oluşuyor anlaması kolay olur

koti42 Peki. Şimdi o fonksiyonu everyMinute olarak değiştirip içini boşaltıp sadece "Log::info($message);" bunu ekleyeceğim. Bakalım ne olacak

koti42 Aslında içini boşaltıp Log eklemedim. İlk önce sadece everyMinute olarak değiştirdim.
            [2023-01-23T09:52:01+01:00] Running scheduled command: check_order_cargo_status

Olarak log geldi. Ama yine istediğim işlemler çalışmadı.
            Acaba şöyle bir şey mi diye düşündüm. Bazen sunucularda === operatörü kullanınca çalışmıyor. == yapmak gerekiyor. Öyle bir durum var mı diye baktım ama yok. Anlamadım. Şimdi log ekleyeceğim. Bakalım ekleyecek mi.

Sorunu çözdüm.
            Log kaydıda düşmemişti. Queue özelliğine restart demem gerekiyormuş 🙂

mgsmus

Mesela bu şekilde iyi mi Mustafa abi?

git pull origin $FORGE_SITE_BRANCH

$FORGE_COMPOSER install --no-dev --no-interaction --prefer-dist --optimize-autoloader

( flock -w 10 9 || exit 1
                  echo 'Restarting FPM...'; sudo -S service $FORGE_PHP_FPM reload ) 9>/tmp/fpmlock

if [ -f artisan ]; then
                  $FORGE_PHP artisan optimize
                  $FORGE_PHP artisan queue:restart
                  $FORGE_PHP artisan migrate --force
              fi