Merhaba herkese, yarismaya istanbuldan katiliyorum. Daha onceden yapilmis bir sitemiz vardi, daha dogrusu esimin sirketinin web sitesi, site calisiyordu fakat sunucuyu esime kiralayan kisi ile sorunlar oldu ve sitenin dosyalari bize geldi. Tabiiki benim bu konularda hic bir bilgim yok. Natro'dan hosting almistik fakat ogrendik ki natro hosting paketi laraveli desteklemiyor. Natroda henuz 14 gun olmadigi icin sanal sunucuya gececegiz fakat yinede bu isi benim yapmam pek mumkun degil.
Isin ozeti dosyalari sanal sunucuya yukleyecek ve siteyi tekrar calisir hale getirecek birisi ile calismak istiyoruz.
Tesekkur ederiz ve yanitlarinizi bekliyor olacagim.
Hazir dosyalari sunucuya yukleme ve sayfayi calisir hale getirmek icin..
Natro da ben kurmuştum bir ara laravel sitesi tabi ki verimli değil vps sunucu kullanılması gerekiyor. dosyalarınız hazır ise sunucuyu aldıktan sonra kurulum videolarını izleyerek bile rahatça yapabilirsiniz. takıldığınız yerler olur ise yine biz destek sağlarız.
Cok tesekkur ederim yanit icin. Vps'e gecelim tabiki...fakat, ben weble ilgili cok az sey biliyorum. Tabiiki public html'e dosya yuklemeyi biliyorum birkac da basit sey...videolar da izlenebilir dediginiz gibi..
Hicbirsey bilmedigim icin de kafam bulanik. Mesela bana gelen dosyalar bir windows sunucuya mi yuklenmeli yoksa linux mu onu bile bilmiyorum. Ya da sanal sunucularda windows veya linux ayrimi var mi gibi biiiir suru sorum var.
Eger bu isle ilgilenirseniz nasil iletisime gecebiliriz?
Merhabalar,
Laravel projesi için koti42 dediği gibi VPS/VDS kullanılmalı. Fakat bence web siteniz; blog sitesi, kişisel web site, basit şirket sitesi vb. ise hosting'de iş görebilir.
Yapmanız gerekenler;
- Projenizi zip haline getirin.
- Hosting cpanele girin.
- Laravel versiyonuna göre php sürümünü ayarların
- Database kurulumunu yapın.
- E-posta oluşturun.
- dosya yönetici > public_html klasörünü açın
- Oluşturduğunuz zip dosyasını yükleyin / açın.
- .env dosyasını açın ve db, e-posta bilgilerini girin
- .htaccess adında dosyası oluşturun.
.htaccess dosyasını açın ve aşağıdaki kodu yazın.
<IfModule mod_rewrite.c>
# That was ONLY to protect you from 500 errors
# if your server did not have mod_rewrite enabled
RewriteEngine On
# RewriteBase /
# NOT needed unless you're using mod_alias to redirect
RewriteCond %{REQUEST_URI} !/public
RewriteRule ^(.*)$ public/$1 [L]
# Direct all requests to /public folder
</IfModule>
Merhaba,
Kurumsal Web sitesi projeniz için Hosting hizmeti tercih edebilirsiniz.
Hosting hizmetleri, normalde Laravel Framework için optimize edilmemiş olduğundan, problem çıkartabiliyor.
Dilerseniz, Laravel için optimize etmiş olduğumuz Laravel Hosting paketlerimizi inceleyebilirsiniz.
Paketlerimiz yıllık 150 TL'den başlamakta olup, kurulum aşamasında teknik destek sağlayabiliriz.