Uzun süredir Laravel kullanmıyorum ama benzer bir şey yapmıştım Laravel 3 zamanlarında. Bu yüzden hatam olursa düzeltin lütfen.
Bunun bir kaç değişik yolu olabilir.
1- Laravel'in kendi log fonksiyonu.
http://laravel.com/docs/errors#logging
Buna göre kaydedilmesini istediğiniz moderatör eylemlerini log dosyasına kaydebilirsiniz gibi görünüyor. Ancak DB ye değil text dosyasına kaydediyor.
2- Diyelim "log" isimli bir model yaratiyorsunuz ve ilgili bir tablonuz var . Tablonuzda id, olay ve user_id olduğunu kabul ederekten
$log = new log(array(
'olay' => "update",
'user_id' => Auth::user()->id
));
$log->save();
gibi bir fonksiyon yaratıyorsunuz. Bunu calistirmanın en iyi yolu afterFilter gibi geliyor ama Laravel'de after filtreleri sanki Railsten tam entegre edilemedi gibime geliyor, çünkü aslında before-after çpk ama çok önemli bir işlev olmasına rağmen Laravel'de "flaş-flaş-flaş" diye böyle bir özelliğe dikkat çekilmemiş, demek ki var bir eksiklik.... Ya da iş başa düşüyor,ve benim yaptigim gibi log tutmak istediğiniz yerlere (örneiğin bir post güncellendiğinde) if-else bloklarıyla koyabilirsiniz, bu belki pek tavsiye edilen bir yöntem degil ama ben bunu illegal denemeler yapan kullanıcıları takip için yapiyordum, gayet de güzel çalışıyordu