Betmen35 selamlar arkadaşlar öncelikle sormak istediğim soru şu storage/logs/klasöründeki log kaydını siliyorum ttekrardan otomatik oluşuyor ve yer kaplıyor mb olarak bunu önlemenin yolu varmıdır ?? yani tamamıyla kayıt tutmasını önlemenin bir yolu varmı?
sineld Log'a düşen sorunları çözmelisiniz. Yazın buraya çözüm üretelim, log üretimini devredışı bırakmak size birşey kazandırmaz.
mgsmus Betmen35 Log driver için 'null' kullanırsanız log tutmaz ama bunlar bana ileride pahalıya mal olabilir, ben bu logların içinde ne yazıyor, niye bu loglar oluşuyor bakmak isterim derseniz log driver için 'daily' kullanın, 14 günden eski olanları otomatik siler. config/logging.php içinde channels.daily.days değerini değiştirerek bu gün sayısını değiştirebilirsiniz.
Betmen35 mgsmus peki hocam şu altta attığım kodlardaki daily kısmını nullmu yapıcaz kayıt tutmaması için ? kodlar; 'daily' => [ 'driver' => 'daily', 'path' => storage_path('logs/laravel.log'), 'level' => env('LOG_LEVEL', 'debug'), 'days' => 14, ],
mgsmus Betmen35 Sunucuya gönderdiğiniz .env dosyasında: APP_ENV=production APP_DEBUG=false LOG_CHANNEL=null .env göndermiyorsanız config klasöründeki dosyalarda bu ayarları değiştireceksiniz.
Betmen35 mgsmus config dosyasının içerisinde bunun aynısı ayarları göremedim ama .env dosyasındakini buldum
mgsmus Betmen35 +--------------------+--------------------+--------------------------------------------+ | APP_ENV=production | config/app.php | 'env' => env('APP_ENV', 'production'), | +--------------------+--------------------+--------------------------------------------+ | APP_DEBUG=false | config/app.php | 'debug' => (bool) env('APP_DEBUG', false), | +--------------------+--------------------+--------------------------------------------+ | LOG_CHANNEL=null | config/logging.php | 'default' => env('LOG_CHANNEL', 'null'), | +--------------------+--------------------+--------------------------------------------+