Merhaba,
Codeigniter 3 ile geliştirilmiş olan kullanıcı ve yetkili ekranları ayrı olan bir projenin kullanıcı tarafını Laravel 9 ile geliştirme kararı aldım. Amaçım projeyi yavaş yavaş Laravel'e güncel bir framework'e geçirmek. Fakat veritabanını şu anda ayırmam şansım yok aynı veritabanından 2 projeyi servis etmek istiyorum. Kodlamaya başlamadan önce sizden bir kaç fikir almak istiyorum.
- Eski projede sayfa başlıkları ve içeriklerin hepsi db'den headline_tr,headline_en şeklinde session da hangi dil mevcut ise ona göre geliyor. Bana db den gelmesi yanlış geliyor bunları lang klasörü altında array olarak oluşturup getirmem daha mı doğru olur?
- Dropdown içerikleri de db'de tutuluyor. Bazı içerikler 2 satırdan da oluşabiliyor bazıları 10bin satırdan olabiliyor. Bunları da lang içinde mi tutmalıyım?
- 2 den fazla dil destekli bir sistem kurmak istiyorum. Google Translate Api ile bunu yapmam sizce uygun mu? Karakter hesabı ile ücretlendirme yapmakta. 500bin-1milyon karakter isteği için 20$ bir ücreti mevcut. Veya sizin önerdiğiniz kullandığınız farklı bir yöntem var mı?