Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Kullanıcı tabloma bir role alanı ekleyerek kendimce izinler ile ilgili çalışıyorum bu role göre yönlendirerek çalışıyordumki

Spatie diye bir paket buldum araştırıkende forumda @mgsmus beyin

Spatie'nin tüm paketlerini öneriyorum

spatie/laravel-permission paketi de neredeyse her Laravel projesinde kullandığım standart bir pakettir.

ifadesi ile spatie öğrenmek istedim kullanıcı kaydederken rolü kendisi seçiyor yani register.vue içinde bir Role inputum var option select ile seçtirip kullanıcıyı seçtiği rol ile kaydediyorum ,
Spatie kullanırsam aşşağıdaki validasyon ksımı ve User kısmı nasıl olucak ?

public function create(array $input)
    {
        Validator::make($input, [
            'name' => ['required', 'string', 'max:255'],
            'email' => ['required', 'string', 'email', 'max:255', 'unique:users'],
            'role ' = >
            'password' => $this->passwordRules(),
            'terms' => Jetstream::hasTermsAndPrivacyPolicyFeature() ? ['required', 'accepted'] : '',
        ])->validate();

return User::create([
            'name' => $input['name'],
            'role' =>
            'email' => $input['email'],
            'password' => Hash::make($input['password']),
        ]);
    }

isset 'role' => 'in:author,editor' gibi sadece izin verilen rolleri yazabilirsiniz.

$user= User::create([
            ]);
            $user->assignRole($input['role']);
        return $user;

veya

$user =User::create([
            ])->assignRole($input['role']);

return $user;
    • isset

Seviye 66
      • Düzenlendi

Bu konuda bir kaç sorum olucak şimdilik sormak istediğim User modelime "aktif" yada "pasif" oldugunu beliten bir boolean alan ekliyeceğime bunu laravel-permission Spatie paketi ile yapmak daha inovatif olmazmı ?

Kullanım amacı zaten herkesce malum , Spatiede Aktif diye bir başlı başına bir rol belirlemek yada bir Author rolune permission atayıp valid- invalid şeklinde izin kullanmak ve böylece controllerde where('status', 1)->get() kullanmaktan daha kullanışlı veya güvenli veyahutta konforlu olmazmı ?