tcagkansokmen
İlk kez bir framework kullanmaya başlıyorum ve laravel'i seçtim. Size ilk yaşadığım problemi söylemek istiyorum: laravel'i olduğu gibi www altına l4 isimli klasörün içine atıyorum. ancak böyle yaptığımda dizin problemi yaşıyorum. localhost/l4 adresini çalıştırdığımda, laravel içeriğim dizin halinde karşıma geliyor, yani siteye yönlenmiyor. Bu problemi nasıl aşabilirim?
Birkaç başlangıç videosu izledim ve örnek bir site üstünde çalışarak laravel'i anlamaya çalıştım ancak dediğim gibi, örnek siteyi bahsettiğim dizine gönderdiğimde dizin problemi yaşıyorum. apps/bootstrap vb. klasörleri index halinde gösteren dizin sayfası açılıyor ne yazık ki.
evrend
localhost/l4/public deneyiniz. index.php public klasörünün içerisindedir. public nasıl kaldırılır gibi konular forumda mevcut onlardan faydalanabilirsiniz. Ama varsayılan mantıkta localhost yazdığınızda, sunucuda aranılan path(publish ettiğiniz) public olmalıdır. Bu system dosyalarının güvenliği için düşünülmüştür. index.php ile laravel publish edilmemiş olan üst klasördeki sistem dosyalarınıda include ederek gerekli dosyaları yükler.
public klasöründen dosyaları listelerse, sunucunuzda PHP gerektiği gibi çalışıyor mu? onu kontrol etmelisiniz.