Laravel Türkiye Discord Kanalı Forumda kod paylaşılırken dikkat edilmesi gerekenler!Birlikte proje geliştirmek ister misiniz?

Dökümantasyon

Ben jetstream kullanıyorum ve yukardaki linkte kullanıcı girişine ek koşul belirtebilirsiniz deniyor

if (Auth::attempt(['email' => $email, 'password' => $password, 'active' => 1])) {
    // Authentication was successful...
}

status 1 olan kullanıcıları yönlendirmek istiyorum 0 ise Welcom.vue ya yonlendirmek istiyorum . fortify'da ilgili dosyayı bulamadım .

2.sorum ise middleware ile ilgili

RedirectIfAuthenticated.php

public function handle(Request $request, Closure $next, ...$guards)
    {
        $guards = empty($guards) ? [null] : $guards;

foreach ($guards as $guard) {
            if (Auth::guard($guard)->check()) {
                return redirect(RouteServiceProvider::HOME);
            }
        }

bunu kopyalayıp kendime hem quard kontrol eden hemde kullanıcının tipini kontrol eden yeni bir middleware oluşturudum bunuda bir rotaya atadım artık bu rotaya tüm girişlerin güvenliğinden emin olabilirmiyim yoksa birde bu rota içindeki sayfamda yetki kontrolü yapmalımıyım ? herkes middleware tamamen güveniyormu yoksa extra güvenlik için bişiler yapılıyormu diye merak ettim

Yönendirme kısmı sanırım yanlış oldu zannedersem ek koşul belirtirsem otomatikman quest olarak algılayıp Welcome.vue ya yönlendiricektir

isset Karışıklık olmasın. Ek koşul dediğiniz kullanıcının login olabilmesi için. Ek koşul sağlanmazsa zaten login olamayacağı için yönlendirme diye bir şey de yapılamaz. İkisi farklı şeyler.

evet deneyince yaşayarak öğrendim malesef : )