EdipV Merhaba, foruma hoşgeldiniz.
Paylaşımlı hosting statik web siteleri ve Wordpress gibi scriptler için uygun. Laravel için uygun değil, Laravel için minimum VPS/VDS öneriyoruz. Forumda sunucu ile problem yaşayan arkadaşların büyük çoğunluğu paylaşımlı hosting kullandığı için yaşar. Paylaşımlı hosting kullandığınızda Laravel'in tüm özelliklerini de kullanamazsınız. Aynı zamanda modern yazılım geliştirmeden de mahrum kalırsınız. Ben de zaman kaybı olduğunu düşündüğüm için paylaşımlı hosting konusunda yardımcı olmuyorum ama foruma yeni kayıt olduğunuz için cevap yazmak istedim. O yüzden imkanınız varsa en azından bir VPS tercih edin. Firma olarak Netinternet'i tavsiye ederim. Eğer sunucuyu bir panel ile de kontrol etmek isterseniz DirectAdmin hem özellikleri hem de fiyatı ile işinizi görür. cPanel de iyi sanırım ama fiyatları çok yüksek. Hem sunucu hem de panel lisanslarını Netinternet'ten alabilirsiniz. DigitalOcean, AWS, Google Cloud, Microsoft Azure gibi cloud seçenekler de var fakat onların ilk ayarlanma aşamaları karışık gelebilir, fiyatları uygun gelmeyebilir. O yüzden paylaşımlıdan sunucuya kolay geçiş için şunlara bakabilirsiniz:
https://www.netinternet.com.tr/vps-sunucular?period=annually (Linux II ya da III)
https://www.netinternet.com.tr/lisanslama (DirectAdmin Sanal Sunucu Lisansı)
Yaşadığınız soruna gelince, normalde bir uygulamayı kurarken sunucuda önce umask 022
çalıştırarak dosya ve klasörlerin doğru okuma yazma izinleri ile oluşturulduğundan emin oluruz ama paylaşımlı hostinglerde bu mümkün değil. Scripti nasıl kurduğunuzu bilmiyorum ama bu tür hizmetlerde bir domain oluşturduğunuzda bir de ona sistem kullanıcısı oluşturulur. Tüm işlemleri onunla yapmanız gerekir. Eğer scripti FTP ile yüklediyseniz admin hesabınızla değil o domainin kullanıcısı ile FTP bağlantısı yapıp dosyaları yüklemeniz lazım. Diğer bir nokta da script ayarları. Script dosyaları oluştururken bir ayar dosyasından chmod ayarlarını alıyor olabilir. Script dokümanlarına bakın ya da satın aldığınız yerden destek isteyin.